Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. TikTok-eigenaar vraagt uitstel van Trump-ban

Kort nieuws van vandaag.

24 september 2020

Kort nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 

Spotify-oprichter investeert 1 miljard euro in Europese tech-startups

Daniel Ek, mede-oprichter en CEO van Spotify, heeft beloofd 1 miljard euro te investeren in Europese tech-startups. De bedoeling is dat de startups en Europa zo beter kunnen concurreren met de dominantie uit Silicon Valley. De 1 miljard euro wordt in de komende 10 jaar geïnvesteerd in 'moonshots' die mogelijk nog in een te vroeg stadium zitten voor venture capital-bedrijven om te investeren. aldus Ek tegenover de Financial Times.

Volgens Ek loopt Europa nog altijd achter op de VS als het gaat om investeringen in techbedrijven. "Een deel van het meest veelbelovende techtalent ter wereld verlaat Europa automatisch, omdat ze zich hier niet gewaardeerd voelen. We hebben meer superbedrijven nodig die het niveau omhoog trekken en als inspiratie kunnen dienen." 

Ek hoopt daar met zijn investering aan bij te kunnen dragen. Het geld wordt in tien jaar tijd geïnvesteerd. Daarbij richt Ek zich onder meer op machine learning, biotechnologie en materiaalkunde. (EME)

 

 

TikTok-eigenaar vraagt uitstel van Trump-ban

TikTok
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com - Solen Feyissa

Bytedance wil dat de app TikTok voorlopig beschikbaar blijft in appstores in de Verenigde Staten. Via een federale rechter in Washington probeert het bedrijf het door de regering-Trump aangekondigde verbod aan te vechten.

TikTok heeft nog tot komend weekend om goedkeuring te krijgen voor de verkoop van zijn Amerikaanse activiteiten. Lukt dat niet dan volgt een verbod.

Het verzoek van Bytedance richt zich in het bijzonder op nieuwe regels die het Amerikaanse ministerie van Handel die aanpassingen aan kernfunctionaliteiten vereisen. Volgens de Chinezen worden buitengewone inspanningen geleverd om aan de eisen van de Amerikaanse overheid te voldoen. Het bedrijf waarschuwt ook voor onherstelbare schade als het verbod ingaat midden november.

Volgens de Amerikaanse overheid verzamelen TikTok maar ook andere Chinese apps te veel gegevens over gebruikers die ze delen met de Chinese overheid. Daardoor zijn ze een gevaar voor de nationale veiligheid van de VS.

President Trump toonde zich eerder tevreden met een TikTok-deal met softwareconcern Oracle en supermarktreus Walmart. Die twee bedrijven stappen samen voor 20 procent in het nieuw opgerichte TikTok Global. Oracle zal daarnaast alle Amerikaanse data van TikTok beheren.

Probleem is echter dan Peking niet akkoord lijkt te gaan met deze overeenkomst. De deal zoals die nu voorligt zou de nationale veiligheid, belangen en waardigheid van China in gevaar brengen, zo klinkt het. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.