Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. TikTok-eigenaar ByteDance zet vol in op onderwijsdivisie

Kort IT-nieuws van vandaag.

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 


 

Chiptekorten sijpelen door in cijfers autoverkopen Japan

Nissan logo on wheel
© Nissan

De chiptekorten waar automakers wereldwijd mee kampen, werken nu ook door in de verkoopcijfers. In Japan was voor het eerst in vier maanden tijd sprake van een daling van de verkopen van auto's, vrachtwagens en bussen. Volgens de Japan Automobile Dealers Association vielen de verkopen in februari op jaarbasis met 2,2 procent lager uit.

Door de chiptekorten zien automakers als Honda en Nissan zich genoodzaakt om productielijnen tijdelijk stil te leggen. Daarmee wordt de Japanse economie met een extra probleem opgezadeld nadat eerder coronarestricties, zoals krappere openingstijden voor bars en restaurants, ervoor zorgden dat consumenten in het land minder uitgaven deden. De verwachting is dat de economie van Japan dit kwartaal ook zal krimpen. (ANP)

 


 

Middelbare school betaalt na ransomware-aanval

Schoolbord, beoordelingen
© CC0/Pixabay Licence

Het Staring College uit Lochem en Borculo heeft vorige week losgeld betaald om te voorkomen dat er langere tijd geen onderwijs kan worden gegeven. Dat zei bestuurder Carlien Krist-Spit van het Staring College tegen Omroep Gelderland.

De school merkte de aanval afgelopen dinsdag op. Veel gegevens bleken versleuteld te zijn en daarmee waren de bestanden niet meer toegankelijk. Daardoor kwam "de continuïteit van het onderwijs en de examens in gevaar", aldus Krist-Spit. "Deze situatie voelt voor alle betrokkenen als een nachtmerrie. Het besluit dat we hebben genomen gaat in tegen al onze principes, het voelt heel slecht. Echter, het belang om het onderwijs doorgang te laten vinden, juist in deze tijd, heeft de doorslag gegeven."

De school heeft aangifte gedaan bij de politie. Het is onbekend hoeveel er is betaald om de datagijzeling op te heffen. (TDO)

 


 

TikTok-eigenaar ByteDance zet vol in op onderwijsdivisie

Bytedance
© Shutterstock - Piotr Swat

Het Chinese ByteDance, eigenaar van de populaire filmpjesapp TikTok zet volop in op zijn onderwijsdivisie. De socialmediaonderneming wil dit jaar 13.000 nieuwe werknemers werven. Daarmee wil ByteDance een grotere rol spelen op de onlineonderwijsmarkt van China.

Onlineonderwijs en onderwijstechnologie hebben de afgelopen maanden een grote vlucht genomen in China. Door de coronapandemie wordt net als in Nederland veelal op afstand gestudeerd. De markt voor onlineonderwijs zou in China vorig jaar met ruim een derde zijn gegroeid.

De onderwijstak van ByteDance heeft de naam Dali wat vrij vertaald grote kracht betekent. Dali werd vorig jaar opgericht en biedt over de hele breedte van het onderwijsveld leermethoden aan.

De komende vier maanden wil ByteDance 10.000 onderwijsprofessionals als leraren en les- en leerstofontwerpers aantrekken. Daarnaast mikt het bedrijf op het aantrekken van 3000 net afgestudeerden. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.