Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Technologieconcern IBM schrapt banen vanwege crisis

Kort IT-nieuws van vrjjdag 22 mei 2020.

Kort IT-nieuws van vrjjdag 22 mei 2020.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van 19 mei 2020:

 

 


Israëlische websites getroffen door grote cyberaanval

Veel Israëlische websites zijn donderdag getroffen door een grote cyberaanval. Dat maakten de autoriteiten bekend. Op veel sites verschenen beelden van de stad Tel Aviv die in brand stond. Onduidelijk is hoeveel sites zijn gehackt, maar meerdere Israëlische media spreken van ongeveer duizend.

Op de getroffen pagina's verscheen ook de zin 'het aftellen tot de vernietiging van Israël begon lang geleden'. Met name particuliere bedrijven die een speciaal besturingssysteem gebruiken zijn slachtoffer geworden. De uiteindelijke schade bleek "oppervlakkig" te zijn, aldus de autoriteiten.

De cyberaanval is opgeëist door een groep die zichzelf Hackers of Saviour noemt. Details zijn niet bekendgemaakt. De sites zijn een dag voor Jeruzalemdag getroffen, een nationale feestdag in Israël. Dan wordt gevierd dat Oost-Jeruzalem in 1967 in Israëlische handen viel. Of de cyberaanval te maken heeft met die feestdag is nog onduidelijk.

 


Technologieconcern IBM schrapt banen vanwege crisis

Het Amerikaanse technologieconcern IBM zet het mes in het personeelsbestand vanwege moeilijkere marktomstandigheden door de coronacrisis. Het bedrijf wilde niet zeggen hoeveel banen precies komen te vervallen, maar bronnen zeggen tegen persbureau Bloomberg dat het om duizenden arbeidsplaatsen gaat, vooral in Noord-Amerika.

Het concern, dat voluit International Business Machines heet, zou in minstens vijf Amerikaanse staten werknemers op straat hebben gezet, te weten Pennsylvania, Californië, Missouri, New York en North Carolina.

IBM zegt dat het nog een jaar de zorgkosten van ontslagen personeel zal betalen.

Het concern heeft al jaren met dalende omzetten te kampen en door de coronacrisis gaan bedrijven meer bezuinigen op IT-investeringen. De crisis zorgt dan ook voor grotere druk bij het bedrijf om dieper in de kosten te snijden. (ANP)

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.