Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Teams: 49 deelnemers op scherm in bèta

Kort IT-nieuws van woensdag 17 juni 2020.

Kort IT-nieuws van woensdag 17 juni 2020.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 


Printerfout in Windows 10 deels opgelost

Windows in aanbouw

Windows 10 had de afgelopen tijd regelmatig problemen met het printen van documenten. De problemen ontstonden na een recente beveiligingsupdate, maar zijn nu deels verholpen. Voor een aantal versies van Windows 10 is namelijk een fix verschenen die het probleem oplost.

Na een update op 9 juni bleek dat diverse printers niet langer konden afdrukken. Die problemen deden zich ook voor bij printen naar PDF, wat alleen softwarematig printen is. Het probleem wordt met een nieuwe bugfix opgelost, die beschikbaar is voor Windows 10 veries 1909, 1903, 1809 en 1803

Microsoft raadt aan om de optionele update alleen te installeren als je ook daadwerkelijk getroffen bent door het probleem. Voor andere versies van Windows 10 - zoals 1507, 1607, 1709 en 2004 - verschijnen de komende dagen bugfixes. (EME)

 

 


Teams: 49 deelnemers op scherm in bèta

Microsoft Teams
@ Microsoft Teams

Deze maand geeft Microsoft een preview-versie van de nieuwe Teams vrij waarin het aantal deelnemers in beeld is uitgebreid naar 49.

De officiële versie volgt dan in het najaar als de kinderziekten er uit zijn gehaald. De nieuwe Teams bevat meer uitbreidingen.

Zo bevat deze ook de mogelijkheid een afsplitsing te maken van een vergadering in Breakout Rooms, rapportages over wie deelnam aan de online-bijeenkomst inclusief het moment van aan- en afhaken. Er komen voor de organisator van de bijeenkomst mogelijkheden een limiet in te stellen aan het aantal deelnemers en het wordt mogelijk te zien wie probeert aan te haken op de bijeenkomst.

Veel van deze nieuwe eigenschappen staan hoog op de prioriteitenlijst van docenten en instructeurs. Sommige eigenschappen zullen dan ook alleen beschikbaar komen voor gebruikers van Teams for Education.

Teams heeft nu nog een limiet van 9 deelnemers in beeld en een maximum van 250 deelnemers. De Microsoft-dienst moet concurreren met Zoom dat al langer 49 deelnemers in beeld toont en maximaal 500 gelijktijdige deelnemers toont. Meet, het online-vergadertool uit de Google  G-Suit kan 16 deelnemers in beeld tonen en heeft een maximum van 100 gelijktijdige deelnemers. (TDO)

 

 

 


Twee derde Nederlanders denkt vaker thuis te werken na crisis

HP-laptop
@HP

Veruit de meeste Nederlanders verwachten dat de coronacrisis blijvende gevolgen heeft voor de manier waarop er wordt gewerkt. Zo denkt twee derde van de werknemers ook in de toekomst vaker thuis te werken dan voor de uitbraak van het coronavirus. Dat meldt vacaturesite Indeed op basis van een enquête onder bijna duizend werkenden en werkzoekenden.

Voor de meerderheid van de Nederlanders heeft de coronacrisis invloed gehad op de manier waarop ze werken. "Bedrijven die voorheen niet zo happig waren op thuiswerken, of dat uit gewoonte niet deden, zien nu kansen voor de toekomst", aldus Arjan Vissers van Indeed.

Sinds de uitbraak van het coronavirus ziet de vacaturesite een groei van 150 procent in het aantal vacatures waarin het woord ‘thuiswerken’ wordt genoemd.

Een derde van de ondervraagden denkt dat werkgevers flexibeler worden met betrekking tot de indeling van werkuren en de lengte van een werkweek. (ANP)

 

 

Thuiswerktips van AG Connect

De redacteuren van AG Connect delen sinds het begin van de intelligente lockdown hun thuiswerktips in korte video's. Bekijk de hele playlist

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.