Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Street View-auto's ingezet voor klimaatonderzoek

Kort IT-nieuws van vrijdag 26 juni 2020

Kort IT-nieuws van vrijdag 26 juni 2020

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 


Street View-auto's ingezet voor klimaatonderzoek

Google camera car
© CCO Creative Commons - Pixabay - petterijokela

De auto's die de wegen in kaart brengen voor Google Street View hebben in Californië de afgelopen vier jaar rondgereden met sensoren van het bedrijf Aclima. Daarmee is een heel gedetailleerd beeld opgebouwd van de luchtverontreiniging

De auto's konden met de sensoren ook gegevens vastleggen over smog, fijnstof, stikstof kooldioxide en methaan. Zo konden de bronnen van luchtvervuiling straat voor straat in kaart worden gebracht. Uit het onderzoek komt naar voeren dat lokaal grote verschillen zijn in de leefomstandigheden, meldt The Verge.

Overheden en milieu-instanties kijken doorgaans alleen naar vervuiling in een hele stad of zelfs regio, maar missen dan de soms grote verschillen op microniveau. Door deze fijnmazige methode kan een beter begrip worden ontwikkeld van het ontstaan van een slecht leefklimaat en effectiever acties in gang worden gezet op deze te bestrijden. (TDO)

 

 


Apple sluit nog eens veertien winkels in VS

Apple Store
© CC BY 2.0 - Flickr - Håkan Dahlström

Apple sluit nog eens veertien winkels in de Verenigde Staten die onlangs werden heropend. Het gaat om filialen van de iPhone-maker in de staat Florida. De voorzorgsmaatregel komt na een opleving van het aantal coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten.

Apple had na de versoepeling van de lockdownmaatregelen in de Verenigde Staten het merendeel van zijn 271 winkels weer geopend.

Daarvan zijn er nu in totaal 32 weer gesloten wegens de sterke stijging van het aantal coronagevallen. Naast die in Florida gaat het om winkelsluitingen in Texas, North Carolina, South Carolina en Arizona.

In de Verenigde Staten werden op woensdag ruim 35.900 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, meldde de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore. Dat aantal was bijna net zo hoog als tijdens de piek in april.(ANP)

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.