Beheer

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Sonos behaalt overwinning op Google in onderlinge patentenstrijd

Kort IT-nieuws van vandaag.

16 augustus 2021

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

Reddit voorziet marktwaarde van 10 miljard via investeringsronde

Reddit
© Shutterstock - Boumen Japet

Reddit, het onlineprikbord waar gebruikers over allerlei onderwerpen met elkaar kunnen praten, verwacht in een nieuwe investeringsronde 700 miljoen dollar op te halen. Daarmee wordt het bedrijf op papier meer dan 10 miljard dollar waard.

Het bedrijf zegt het geld te willen gebruiken voor "strategische investeringen", met name internationaal. Daarbij moeten nieuwe manieren om de Reddit-gemeenschap te bereiken worden ontwikkeld en advertentiemogelijkheden worden versterkt. Daarmee komen er ook extra banen bij. Onder meer de Amerikaanse financieel dienstverlener Fidelity Management en enkele eerdere geldschieters investeerden in deze ronde.

Reddit haalde eerder dit jaar in een investeringsronde ook al enkele honderden miljoenen dollars op en nam toen een financieel directeur aan. Ook breidde het platform al uit naar het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië. Andere landen volgen.

Het onlineplatform was in het afgelopen kwartaal voor het eerst goed voor meer dan 100 miljoen dollar aan advertentie-inkomsten, aldus Reddit. Het internetforum wil ook nieuwe manieren ontwikkelen om gemeenschappen met elkaar te verbinden via video en audio. (ANP)

 


 

Microsoft vecht gunning overheidscontract VS aan Amazon aan

NSA logo
© NSA

Microsoft gaat een beslissing van de Amerikaanse overheid aanvechten om een miljarden dollars kostend cloudcomputingproject te gunnen aan rivaal Amazon. De opdracht behelst het moderniseren van de opslag van geheime gegevens bij de National Security Agency (NSA).

Het protest van Microsoft volgt op een soortgelijke stap van Amazon bij de gunning van een ander groot cloudcomputingproject bij het ministerie van Defensie, waartegen Amazon in verweer kwam. Dat lucratieve contract werd door de vorige regering gegund aan Microsoft, maar na protest van Amazon is besloten het contract opnieuw aan te besteden.

Volgens Amazon lagen politieke spelletjes aan de basis van de beslissing van de regering-Trump om met Microsoft in zee te gaan. Bekend is dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump geen fan is van toenmalig Amazon-baas Jeff Bezos. Trump had het Amazon-bod voor de opdracht eerder openlijk bespot en de gunning uitgesteld. Ook uitte Trump geregeld kritiek op Amazon.

Een woordvoerder van de NSA bevestigde het protest van Microsoft te hebben ontvangen. Amazon weigerde commentaar. (ANP)

 


 

Sonos behaalt overwinning op Google in onderlinge patentenstrijd

Sonos Play 5
© CC BY 2.0 - Flickr.com - Magnus Jonasson

Sonos - maker van draadloze speakers - heeft een overwinning behaald op Google in een juridisch gevecht over patenten. Een rechter van de Amerikaanse International Trade Commission gaf Sonos na onderzoek gelijk in zijn kritiek dat Google vijf patenten van het speakersbedrijf zou hebben geschonden.

De conclusie kan grote gevolgen hebben voor Google. Mogelijk zouden er zelfs bepaalde producten van het techconcern van de Amerikaanse markt moeten worden geweerd, maar zover is het nog niet. Er wordt pas een echte uitspraak gedaan als beide partijen op de bevindingen hebben gereageerd. Het vonnis komt naar verwachting in december.

Google zou gebruikmaken van door Sonos gepatenteerde technieken zonder daarvoor te willen betalen. Die technieken gebruikt Google volgens de aanklacht niet alleen in zijn slimme speakers, maar ook in bijvoorbeeld de Pixel-telefoons, tablets en laptops.

Google heeft de technieken in handen gekregen toen Sonos in 2013 muziekdienst Google Play Music met zijn systeem wilde laten samenwerken. De speakermaker gaf toen gedetailleerde schema's aan Google over hoe het systeem werkte. Het techconcern maakte toen nog geen luidsprekers.

Sonos en Google zijn al jaren in gesprek over licentiebetalingen, maar daar is niets uitgekomen. Dat komt omdat Google altijd heeft ontkend inbreuk te maken op de patenten van Sonos. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.