Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Slack profiteert van thuiswerken

Kort IT-nieuws van vrijdag 5 juni 2020.

Kort IT-nieuws van vrijdag 5 juni 2020.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van 5 juni 2020:

 

 


Zakelijke Google+-klanten gaan over naar nieuw platform Currents

Google haalde de consumentenversie van Google+ ruim een jaar geleden offline, maar de zakelijke variant was nog beschikbaar. Maar ook daar komt binnenkort een einde aan: G Suite-klanten die deze versie nog gebruiken, worden begin juli overgezet naar het nieuwe Currents.

Currents is het nieuwe platform dat Google+ moet gaan vervangen. Op dit moment zit het platform nog in een bètaversie, maar volgens Tweakers komt het op 6 juli uit die fase. Dan worden de G Suite-klanten die Google+ nog gebruiken ook overgezet. Die transitie - die geheel automatisch verloopt - moet binnen vijf dagen afgerond zijn. Ook de iOS- en Android-apps van Google+ worden automatisch omgezet naar Currents-apps. 

Google heeft administrators van G Suite via een mail op de hoogte gesteld over de wijzigingen. Diverse Twitter-gebruikers hebben die mail online gezet. Volgens het bericht heeft Curents een nieuw ontwerp en nieuwe functies voor gebruikers en admins. Bepaalde gebruikers kunnen bijvoorbeeld moderatierechten krijgen van admins. (EME)

 

 


Dropbox test nieuwe app voor wachtwoordmanager

Dropbox heeft stilletjes een geheel nieuwe app in de Google Play Store geplaatst. Het gaat om een app voor wachtwoordmanagement, een dienst die nu alleen beschikbaar voor sommige Dropbox-klanten beschikbaar is in private bèta. Wanneer de dienst breder beschikbaar wordt, is nog onbekend.

De Android-versie van de app werd gespot door Android Police. Hoewel Dropbox niets officieel bekend heeft gemaakt over de app of de werking ervan, is vanuit de screenshots al wel wat af te leiden.

De app Dropbox Passwords kan wachtwoorden genereren voor nieuwe accounts en ze in de app synchroniseren, zodat ze toegankelijk zijn op verschillende apparaten. Om wachtwoorden op te slaan, wordt zero-knowledge encryptie gebruikt. De app zegt verder dat er met één klik ingelogd kan worden bij verschillende accounts. 

The Next Web ontdekte dat er ook een iOS-versie van de app is, met dezelfde functionaliteiten. Van beide apps en de algehele dienst is echter niet duidelijk wanneer deze algemeen beschikbaar worden gemaakt. (EME)

 

 


Coronacrisis stuwt omzet zakelijke chatdienst Slack

Slack

Chatdienst Slack, die met name populariteit geniet onder zakelijke gebruikers, wist afgelopen kwartaal duidelijk munt te slaan uit de coronacrisis. Er was veel interesse in de diensten van Slack doordat bedrijven massaal medewerkers vanuit huis lieten werken. Slack kan dan een handige manier zijn om met collega's te communiceren.

De kwartaalomzet in de drie maanden tot eind april steeg op jaarbasis met 50 procent tot 201,7 miljoen dollar. Dat was flink meer dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Ook werd het verlies per aandeel boven verwachting sterk teruggebracht.

Toch lijken beleggers niet tevreden. Het aandeel ging in de zogeheten nabeurshandel in New York onderuit. Waarschijnlijk komt dit omdat Slack vanwege de onzekerheid in de markt een belangrijke financiële prognose voor het lopende boekjaar heeft ingetrokken. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.