Management

Branche
IT-kort

IT-kort, o.a.: Skoda verlaagt tot eind dit jaar autoproductie om chiptekort

Kort IT-nieuws van vandaag.

8 oktober 2021

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:


Samsung profiteert van verkoop opvouwbare smartphones

Samsung
Samsung.

Samsung Electronics profiteerde in het derde kwartaal van een sterke vraag naar zijn opvouwbare smartphones. Het Zuid-Koreaanse concern wist de winstgevendheid ook op te voeren dankzij de hoge prijzen van computerchips.

Samsung verkocht in Zuid-Korea meer dan een miljoen opvouwbare telefoons. Het bedrijf lanceerde zijn nieuwste reeks smartphones in augustus. De prijs voor het instapmodel is ruim 1000 euro.

Hoewel Samsung buiten Zuid-Korea vooral bekend is van de smartphones, maakt het bedrijf veel meer winst met zijn geheugenchips. Het grootste bedrijf van Zuid-Korea is een van de grootste chipproducenten ter wereld en mede vanwege het sterke economische herstel van de coronacrisis is de vraag naar halfgeleiders en geheugenchips erg groot. Door die sterke vraag stijgen ook de chipprijzen.

In het derde kwartaal behaalde Samsung een bedrijfsresultaat van bijna 16 biljoen won, omgerekend ruim 11 miljard euro. De omzet van het Koreaanse bedrijf kwam uit op 73 biljoen won, omgerekend zo'n 53 miljard euro. Samsung maakt eind oktober bekend hoeveel nettowinst het concern in het derde kwartaal heeft geboekt. Dan wordt ook duidelijk hoe de verschillende divisies van het bedrijf hebben gepresteerd.


Skoda verlaagt tot eind dit jaar autoproductie om chiptekort

In een Intel-chipfabriek
Chipfabriek.

Automerk Skoda gaat tot eind dit jaar de productie bij zijn fabrieken in Tsjechië flink verlagen vanwege de grote chiptekorten in de wereldwijde auto-industrie. Het dochterbedrijf van het Duitse Volkswagen verwacht dat die tekorten pas in de tweede helft van 2022 minder worden.

Auto's in opslag

De productieverlaging gaat vanaf 18 oktober in. Skoda heeft twee fabrieken in de Tsjechische thuismarkt. Mogelijk kan de productie zelfs helemaal stil komen te liggen. Vorig jaar bouwde Skoda nog meer dan 750.000 auto's in de fabrieken in Tsjechië.

Volgens een woordvoerder zijn er veel auto's in opslag die nog chips nodig hebben. Die krijgen prioriteit om ze zo snel mogelijk aan klanten te kunnen leveren, aldus Skoda.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.