Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Samsung introduceert nieuwste smartphones

Kort IT-nieuws van vandaag.

14 januari 2021

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 


 

Intel haalt oude bekende terug als topman

Pat Gelsinger
Pat Gelsinger © Shutterstock - drserg

Patrick Gelsinger wordt de nieuwe topman van het Amerikaanse chipconcern Intel. Hij is de opvolger van Bob Swan die de functie formeel sinds begin 2019 bekleedde.

Gelsinger komt over van softwarebedrijf VMware. Maar hij is zeker geen onbekende voor Intel. Daar was hij eerder als technologiedirecteur actief. Gelsinger heeft een technische achtergrond, hij begon zijn Intel-carrière als ingenieur. In dertig jaar tijd werkte hij zich op bij het bedrijf waar hij in 2009 vertrok. Hij stond sinds 2012 aan het roer bij VMWare

Het is nu zijn taak het bedrijf door de huidige zware tijden te loodsen. De grootste chipmaker ter wereld kampt onder meer met vertragingen bij de introductie van een nieuwe generatie chips. Grote klanten zoals Apple keerden Intel de rug toe en zijn begonnen met het ontwerpen van hun eigen chips. Dergelijke stappen worden ook door andere grote bedrijven als Amazon en Google-moeder Alphabet gemaakt.

Swan zei vorig jaar dat hij overwoog om een deel van de chipproductie uit te besteden. Daarover werden aankondigingen verwacht. Aandeelhouders begonnen zich ondertussen te roeren. Zij stelden dat het bedrijf de laatste jaren op achterstand is gezet door zijn concurrenten.

Volgens Intel staat de aanstelling los van de financiële prestaties. Daarbij zei het bedrijf dat de prestaties in de komende kwartalen hoger zullen uitvallen dan verwacht. Het aandeel Intel maakte woensdag een sprong op de beurs. Tussentijds stond het 13 procent hoger. Halverwege de sessie noteerde Intel een plus van 7,5 procent. (ANP)

 


 

Samsung introduceert nieuwste smartphones

Samsung Galaxy S21 trailer
Samsung Galaxy S21 trailer © Samsung

Samsung introduceert vandaag zijn nieuwste smartphones, de Galaxy S21. Daarmee is het Zuid-Koreaanse bedrijf ruim een maand eerder dan de afgelopen jaren toen de Galaxy-modellen pas laat in februari aan de wereld werden getoond. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat Samsung stopt met de Galaxy Note-serie van smartphones die meer gericht was op productiviteit.

De Galaxy S21 komt er in drie versies, weten we dankzij talloze lekken en geruchten al. De standaard S21, de wat grotere S21 Plus en de S21 Ultra. Dat laatste model is nog iets groter dan de Plus en heeft ook een beter scherm. De S21 en de S21 Plus krijgen drie camera's, terwijl de Ultra er vier heeft en lasergestuurde autofocus. Verder werkt de Ultra ook met Samsungs S Pen-stylus. Dat was tot nu toe voorbehouden aan de Galaxy Note-telefoons.

Afgezien van de telefoons brengt Samsung naar verwachting ook nieuwe draadloze oordopjes met de naam Galaxy Buds Pro op de markt.

Ook komt er een slimme tracker, een schijfje dat je aan een sleutelhanger of iets anders dat je niet kwijt wilt raken kunt hangen. Als je het dan toch niet kunt vinden, kan de tracker aangeven waar die zich bevindt. De Galaxy SmartTag moet de concurrentie aangaan met de slimme trackers van het merk Tile en een vergelijkbaar product van Apple. Dat is nog niet aangekondigd, maar volgens geruchten komt het Amerikaanse bedrijf daar dit voorjaar mee op de markt. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.