Innovatie & Strategie

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Salesforce legt recordbedrag neer voor Slack

Kort IT-nieuws van vandaag.

2 december 2020

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 

 

 

HPE verhuist hoofdkantoor uit Silicon Valley

Silicon Valley

Hewlett Packard Enterprise (HPE) verplaatst zijn hoofdkwartier van San Jose in Californië naar de Texaanse hoofdstad Houston. Silicon Valley wordt niet verlaten, maar het gebied rond Houston wordt door HPE geroemd als aantrekkelijke markt om toekomstig, gediversifieerd talent aan te trekken én te behouden.

De aankomende verhuizing van HPE's hoofdkantoor is terloops genoemd in de financiële resultaten die de leverancier van enterprise-IT nu bekend maakt. Daarbij merkt deze ene helft van het oorspronkelijke HP op dat het in Houston momenteel een nieuwe, state-of-the-art campus aan het bouwen is. HPE verklaart dat het geen ontslagen verwacht als gevolg van deze verhuizing.

"De Bay Area [het gebied rond de baai van San Francisco, waar Silicon Valley ligt - red.] blijft een strategische hub voor HPE-innovatie", verzekert het bedrijf. De diverse huidige kantoren in dat gebied worden wel geconsolideerd op de bedrijfscampus in San Jose, wat binnenkort dus niet meer het hoofdkwartier zal zijn. (JBA)

 

Salesforce legt recordbedrag neer voor Slack

Slack-logo (2019)

Het Amerikaanse softwarebedrijf Salesforce koopt de populaire chatdienst en samenwerkingsapp Slack, die vooral onder zakelijke gebruikers populair is. De twee bedrijven zijn een overnamebod in contanten en aandelen overeengekomen dat neerkomt op 27,7 miljard dollar. Een aanzienlijk deel van de aandeelhouders van Slack is al akkoord met de deal.

Slack is een rivaal van onder meer Microsoft op het gebied van communicatiediensten voor op kantoor. Naast chatten, kunnen collega's via het programma onder andere documenten delen en takenlijsten beheren.

Met Salesforce als nieuwe eigenaar zou het techbedrijf meer slagkracht krijgen om marktaandeel te veroveren op zijn concurrenten. Dat is hard nodig, nu door thuiswerken in coronatijd veel bedrijven overstappen op nieuwe communicatiemiddelen om werknemers goed te laten samenwerken.

Salesforce biedt voornamelijk cloudsoftware aan waarmee bedrijven hun klantrelaties beheren. Het concern probeerde eerder al uit te breiden met eigen chatdiensten, maar die werden geen groot succes. Volgens de oprichter en topman van Salesforce ontstaat door de overname van Slack een gedroomde combinatie van bedrijven.

De overname is naar verwachting voor juli 2021 afgerond. Aandeelhouders van Slack krijgen per aandeel 26,79 dollar in contanten en net geen 0,08 Salesforce-aandeel. Formeel moeten ze nog instemmen met de overname. Volgens Salesforce hebben aandeelhouders die samen goed zijn voor 55 procent van het stemrecht al aangegeven akkoord te gaan.

Slack diende onlangs nog een klacht in tegen Microsoft bij de Europese Commissie wegens concurrentievervalsing. Doordat het softwareconcern zijn vergelijkbare programma Teams al automatisch aanbiedt binnen het softwarepakket Office 365, zouden rivalen buitenspel worden gezet. (ANP)

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.