Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Regering Trump verlengt deadline TikTok niet

Kort IT-nieuws van vandaag.

7 december 2020

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 

 

Regering Trump verlengt deadline TikTok niet

Donald Trump
Donald Trump © Whitehouse.gov

ByteDance, het Chinese moederbedrijf van de populaire filmpjesapp TikTok, krijgt geen uitstel meer van de Amerikaanse regering om zijn activiteiten in de Verenigde Staten af te stoten. Wel zullen de gesprekken tussen het bedrijf en de overheid over de gedwongen verkoop blijven doorgaan, melden bronnen aan persbureau Reuters.

De Amerikaanse president Donald Trump zou persoonlijk de beslissing hebben genomen om geen extra verlengingen meer goed te keuren tijdens een vergadering van hoge Amerikaanse functionarissen, aldus een persoon die over de vergadering werd ingelicht. De regering had eerder een verlenging van 15 dagen en 7 dagen afgegeven van de oorspronkelijke deadline van 90 dagen, die 12 november was, in opdracht van Trump. De laatste deadline liep vrijdag af.

Het ministerie van Justitie en het ministerie van Financiën reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar, terwijl het Witte Huis geen commentaar gaf. TikTok weigerde commentaar te geven.

Mensen in de VS kunnen nog steeds gebruikmaken van TikTok, ondanks dat de deadline is verstreken. De VS hadden eerder al afgezien van het afdwingen van een verbod op de filmpjesapp, in overeenstemming met een uitspraak van een rechtbank ten gunste van het Chinese bedrijf.

ByteDance voert over de kwestie ook nog een rechtszaak bij het Amerikaanse hof van beroep. Daar kregen de Chinezen te horen dat ze nog tot 14 december de tijd hebben om bepaalde documenten in te dienen in hun bezwaarprocedure. Er lopen dus meerdere deadlines door elkaar heen. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.