Beheer

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Recordresultaat voor chatdienst Slack door crisis

Kort nieuws van vandaag.

9 september 2020

Kort nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 

Apple klaagt Epic aan vanwege contractbreuk

Hamerslag
© Shutterstock

Epic krijgt als weerwoord van Apple een proces aan de broek vanwege het schenden van de voorwaarden van de App Store. Epic heeft bewust geprobeerd gratis gebruik te maken van de waarde die Apple heeft gecreëerd.

De juridische strijd tussen Epic - onder meer bekend van het spel Fortnite - en Apple verhardt. Nada Epic Apple voor de rechter daagde vanwege monopolistisch gedrag, heeft Apple een tegenactie in gang gezet door Epic te beschuldigen van contractbreuk.

Volgens Apple is er sprake van een "flagrante" schending van de voorwaarden bij het gebruik van de App Store. Bovendien past het protest tegen de commissie die Apple vraagt voor het gebruik van de App Store, niet bij Epic's eigen praktijken waarbij het bedrijf miljarden commissies int van game developers en de verkoop van V-Bucks aan consumenten voor een bedrag dat wel oploopt tot 99,99 dollar.

Het bedrijf biedt bovendien anderen tegen betaling toegang tot Apples intellectueel eigendom via in-app aankopen. Ook zou Epic bezig zijn een lastercampagne tegen Apple op te zetten, luidt de beschuldiging van Apple.
Op 28 september is er een nieuwe hoorzitting. (TDO)

 

 

Recordresultaat voor chatdienst Slack door crisis

Chatdienst Slack, die met name populariteit geniet onder zakelijke gebruikers, wist ook afgelopen kwartaal duidelijk te profiteren van de coronacrisis. Er was veel interesse in de diensten van Slack doordat bedrijven massaal medewerkers vanuit huis lieten werken. De stijgende populariteit van de chatdienst resulteerde in een recordomzet. Ook verhoogde het bedrijf zijn verwachtingen voor het hele jaar.

Slack
© Slack

De kwartaalomzet in het tweede kwartaal van zijn boekjaar steeg op jaarbasis met 49 procent tot bijna 216 miljoen dollar. Daarnaast werd het operationele verlies teruggebracht tot 68,6 miljoen dollar. De resultaten waren beter dan waar kenners in doorsnee op hadden gerekend.

De pandemie heeft ertoe geleid dat alleen al miljoenen Amerikanen vanuit huis werken. Slack kan dan een handige manier zijn om met collega's te communiceren. Het aantal grootgebruikers van Slack blijft ook toenemen.

De chatdienst heeft nu 87 klanten die meer dan 1 miljoen dollar uitgeven aan de diensten van Slack. Dat betekende op jaarbasis een stijging met 78 procent. Het totaal aantal betalende klanten nam met 30 procent toe tot 130.000.

Slack is overigens niet het enige bedrijf dat de crisis als bondgenoot weet. Concurrent Zoom Video Communications verhoogde vorige week ook al zijn verwachting voor het hele boekjaar. (ANP)

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.