Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Rabobank gaat duizenden banen schrappen

Kort IT-nieuws van vandaag.

11 februari 2021

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 'Microsoft heeft Pinterest benaderd voor overname'

Windows Server 2016

Softwareconcern Microsoft heeft in de afgelopen maanden digitaal prikbord Pinterest benaderd voor een overname ter waarde van 51 miljard dollar. Dat zeggen bronnen tegen zakenkrant Financial Times.

Volgens de ingewijden worden momenteel geen actieve overnamegesprekken gevoerd tussen de bedrijven. Het aandeel Pinterest, dat in april 2019 naar de beurs in New York ging, is tijdens de coronapandemie met meer dan 600 procent gestegen, geholpen door meer gebruikers en hogere inkomsten uit advertenties. In het verleden heeft Pinterest aangegeven graag een zelfstandig bedrijf te willen blijven.

Met een prijs van 51 miljard dollar zou het de grootste overname ooit zijn voor Microsoft. Het Amerikaanse bedrijf heeft de afgelopen jaren al meerdere grote overnames gedaan. In 2016 nam Microsoft nog de zakelijke netwerksite LinkedIn over voor 26 miljard dollar.


 

Rabobank gaat duizenden banen schrappen

Rabo

 

Rabobank schrapt de komende vijf jaar circa 5000 banen, waarvan het grootste deel in Nederland. Volgens topman Wiebe Draijer is de ingreep vooral ingegeven door de ongunstig lage rentes en de digitalisering in de bankensector. Rabobank heeft daarnaast weer een nieuwe boete gekregen omdat het tekort is geschoten bij het tegengaan van witwassen.

De coronacrisis drukte afgelopen jaar flink op de resultaten van het financiële concern. Rabobank moest net als andere banken veel geld opzij zetten voor leningen die mogelijk nooit meer terugbetaald worden. De nettowinst halveerde daardoor tot iets minder dan 1,1 miljard euro.

Maar dat is niet de reden van deze reorganisatie, geeft Draijer aan. Hij ziet de ingreep meer als onderdeel van een doorlopend verbeterproces bij de bank. Afgelopen jaren zijn er ook al veel banen verdwenen, al is Rabobank nog altijd een van de grootste werkgevers van Nederland. Bij het concern werken wereldwijd meer dan 40.000 mensen.

Waarschijnlijk raakt de ingreep vooral het hoofdkantoor en de lokale vestigingen van de bank. Eerder werd al duidelijk dat Rabobank versneld filialen en kantoren wil sluiten, ook omdat in de vestigingen al langer steeds minder klanten langskomen. Arbeidsplaatsen die hierdoor verdwijnen zijn onderdeel van het totaal van 5000 banen waar een streep doorgaat.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.