Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Nederlands softwarebedrijf MessageBird wil naar de beurs

Kort IT-nieuws van dinsdag 23 juni 2020.

Kort IT-nieuws van dinsdag 23 juni 2020.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 


Google-werknemers protesteren tegen verkoop technologie aan politie

Google-CEO Sundar Pichai
Google-CEO Sundar Pichai

Werknemers van Google roepen het bedrijf op om te stoppen met de verkoop van technologie aan de politie in de Verenigde Staten. Binnen het bedrijf circuleert een petitie, die volgens CNBC al ruim 1.100 keer ondertekend is. 

Google kondigde vorige week aan 175 miljoen dollar te investeren in ondernemingen van zwarte mensen en zijn team diverser te maken. De beloftes waren een reactie op de Black Lives Matters-protesten wereldwijd.

Maar de mensen die de petitie ondertekend hebben, willen dat het bedrijf nog een stap verder gaat. Zo zijn ze teleurgesteld dat Google's kunstmatige intelligentie gebruikt wordt door de politie om "immigranten op te sporen met surveillance-beelden van drones". Daarnaast claimen ze dat de politieke actiecommissie doneert aan "racistische politici en andere racisten". 

In de petitie wordt CEO Sundar Pichai gevraagd om "echte stappen te nemen om racisme tegen te gaan". "We zijn als gemeenschap voorbij het punt waar 'Black Lives Matters' zeggen niet meer voldoende is. We moeten in onze manier van denken, onze woorden en onze acties laten zien dat zwarte levens echt van belang zijn voor ons", aldus de petitie. (EME)

 

 


Nederlands softwarebedrijf MessageBird wil naar de beurs

Het Nederlandse softwarebedrijf MessageBird, dat chatverkeer tussen bedrijven en klanten verzorgt, wil naar de beurs. Dat maakte oprichter en topman Robert Vis bekend in een interview met persbureau Bloomberg.

"We werken samen met banken en onze financieel directeur heeft de instructie om het bedrijf binnen twaalf maanden naar de beurs te laten gaan", zei Vis. "Als een bedrijf dat tien jaar actief is, moeten we in staat zijn om naar de beurs te gaan."

MessageBird levert bedrijven cloudsoftware waarmee klanten via verschillende chatapps en sms kunnen communiceren met apps of websites van bedrijven. Het gaat bijvoorbeeld om berichtjes in WhatsApp of Facebook Messenger die aan een bedrijf zijn gericht. De in Amsterdam gevestigde onderneming heeft naar eigen zeggen meer dan 15.000 klanten, waaronder modemerk Hugo Boss, luchtvaartmaatschappij Lufthansa en maaltijdpakkettenbezorger HelloFresh.

Vis richtte MessageBird in 2011 op nadat hij het betalingsbedrijf Zaypay had verkocht. Het bedrijf heeft circa 350 medewerkers, die naast het hoofdkantoor in Amsterdam werkzaam zijn vanuit Singapore, San Francisco, Sydney en Bogota. De onderneming is nog niet winstgevend en eindigt dit jaar naar verwachting met een verlies van enkele miljoenen euro's. Voor het bedrijf is snelle groei op dit moment het belangrijkste.

"We zijn zonder externe financiering of externe investeerders naar de 100 miljoen euro gegroeid", aldus Vis. Daarna haalde het bedrijf wel tientallen miljoenen euro's aan durfkapitaal op. Volgens de topman is zijn bedrijf goed op weg om dit jaar een omzet van 300 miljoen euro te behalen.

De aankondiging van de beursplannen van MessageBird komt kort na de beursgang van branchegenoot CM.com. Dit Brabantse bedrijf, dat ook chatcommunicatie tussen klanten en bedrijven faciliteert, kreeg in februari een beursnotering in Amsterdam via een fusie met het investeringsvehikel Dutch Star Companies ONE. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.