Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Musk wil sommige Twittergebruikers laten betalen

Kort IT-nieuws van vandaag.

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

Elon Musk vindt commissie op verkopen in App Store veel te hoog

iOS apps
Apple App Store © Apple

De commissie die appmakers moeten betalen aan Apple op verkopen in de App Store is veel te hoog. Dat vindt Elon Musk, de rijkste man ter wereld. Het techconcern vraagt daar tot 30 procent provisie voor. Musk noemde dat op Twitter een "belasting op het internet" en "absoluut niet oké".

De topman van Tesla vindt dat de vergoeding "letterlijk tien keer hoger dan die zou moeten zijn". Over het beleid van Apple rond de App Store is al langer veel te doen. Zo heeft het Amerikaanse bedrijf Epic Games Apple, en ook Google, al voor de rechter gedaagd over het vergoedingenbeleid.

In Nederland heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) Apple boetes opgelegd omdat het techconcern niet aan Europese en Nederlandse regels voldoet. Die kwestie draait om datingapps zoals Tinder, Lexa en Bumble. Als gebruikers van die apps bijvoorbeeld een abonnement nemen, dan wordt de betaling door Apple verwerkt. De makers van die apps willen dat ook andere partijen betalingen kunnen verwerken in Apples mobiele besturingssysteem iOS. Daarmee hopen ze goedkoper uit te zijn. (ANP)

 


 

Musk wil sommige Twittergebruikers laten betalen

Musk
Elon Musk © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com - Heisenberg Media

Tesla-topman en toekomstig Twitter-eigenaar Elon Musk heeft gezegd dat commerciële en politieke gebruikers van Twitter in de toekomst misschien een klein bedrag moeten betalen voor de dienst. In een tweet zei Musk dat "Twitter altijd gratis zal zijn voor normale gebruikers". Wel gaf hij aan dat commerciële partijen en overheidsgebruikers "misschien een kleine prijs" moeten gaan betalen. "Een beetje omzet is beter dan geen omzet!"

Musk is al weken ideeën aan het spuien over de toekomst van Twitter. Eerder gaf hij aan het huidige abonnement Twitter Blue goedkoper te willen maken, advertenties te willen verbieden en betalingen in cryptomunten mogelijk te willen maken. Die tweets verwijderde hij later echter weer. Ook zei Musk geld te willen vragen voor het doorplaatsen van tweets op bijvoorbeeld nieuwssites.

Tijdens het Met Gala in New York afgelopen maandag liet de rijkste man ter wereld weten dat Twitter nu nog een "nichedienst" was qua bereik. Hij wil dat een veel groter deel van de Amerikanen de berichtendienst gaat gebruiken.

Musk heeft 44 miljard dollar over voor Twitter en wil het bedrijf dan van de beurs halen. Het bestuur van Twitter is daarmee akkoord gegaan, maar de aandeelhouders moeten nog instemmen. Musk praat dan ook met investeerders over zijn plannen om hen te overtuigen. Zakenkrant The Wall Street Journal meldt op basis van ingewijden dat hij tijdens enkele van die gesprekken heeft aangegeven dat Twitter mogelijk na enkele jaren weer naar de beurs gaat. Dat zou al na drie jaar kunnen. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.