Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Microsoft stopt voorgoed met fysieke winkels

Kort IT-nieuws van maandag 29 juni 2020

Kort IT-nieuws van maandag 29 juni 2020

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 


Amazon stapt in autonome auto's

autonome auto

E-commercereus en cloudgigant Amazon betreedt de markt voor zelfrijdende auto's, door 1,2 miljard dollar neer te leggen voor start-up Zoox. Het Californische bedrijf dat eigen software, voertuig en taxidienst ontwikkelt, komt in handen van het bedrijf van miljardair Jeff Bezos. Zoox-topmannen Aicha Evans en Jesse Levinson (respectievelijk CEO en mede-oprichter plus CTO) blijven de leiding voeren over het team dat werkt aan autonome auto's en een bijbehorende concurrent voor Uber en Lyft.

De verse overname van Amazon blijft als zelfstandige divisie voortbestaan, aldus de koper in de aankondiging van de overname. Zoox is zes jaar geleden opgericht en zegt zich met zijn technologie-ontwikkeling geheel te richten op de passagier. Een testvoertuig is vorig jaar wel openlijk getoond, maar dat was een bestaande auto die was aangepast met zelfrijdende technologie van Zoox. Het geplande zelfontworpen voertuig voor de nieuwe taxidienst is nog niet waargenomen, meldt Ars Technica.

 

 


Microsoft stopt voorgoed met fysieke winkels

Microsoft Store
Microsoft Store © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com - Mike Mozart

Microsoft sluit zijn ruim tachtig fysieke winkels voorgoed. De voornamelijk in de Verenigde Staten gevestigde filialen waren sinds maart gesloten wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus, waarna verkoopmedewerkers klanten online hielpen. Microsoft wil nu op diezelfde voet verdergaan, maakte de techreus bekend.

Verkoopmedewerkers van Microsoft zullen voortaan vanuit kantoren van het bedrijf contact met klanten onderhouden, wat uitsluitend via de digitale weg gebeurt. Behalve om verkoopactiviteiten, gaat het bijvoorbeeld ook om hulp bij vragen en cursussen. De overstap naar volledige onlineverkoop valt samen met een verschuiving in het productaanbod van Microsoft, dat steeds meer uit puur digitale producten bestaat.

Microsoft houdt rekening met een kostenpost van 450 miljoen dollar wegens de sluiting van de 'bakstenen' winkels. Het gaat daarbij vooral om afschrijvingen op de vestigingen. Tegelijkertijd blijft Microsoft investeren in zijn webshops, die naast de Microsoft-site bestaan uit onlinewinkels voor de spelcomputer Xbox en besturingssystemen van Windows. Samen bereiken die webshops volgens Microsoft 1,2 miljard mensen in 190 landen. (ANP)

 

 


Boeing kan beginnen met testvluchten 737 MAX

Boeing 737
© Boeing

Boeing mag beginnen met de testvluchten van de 737 MAX om een nieuwe certificatie te krijgen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) gaf het bedrijf daarvoor zondag toestemming.

De toestellen van dat type werden meer dan een jaar aan de grond gehouden na twee crashes, met in totaal 346 doden.

Problemen met de software van het besturingssysteem speelden een beslissende rol bij het neerstorten. Die zouden nu zijn opgelost..

Om de 737 MAX, die minder brandstof gebruikt dan zijn voorganger voor de middellange afstand, wereldwijd weer in te kunnen zetten moeten verscheidene hobbels worden genomen. Boeing-klanten moeten waarschijnlijk nog zeker tot september geduld hebben. Voor de vliegtuigbouwer uit Seattle loopt de schade in de miljarden. (ANP)

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.