Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Marcel Boekhoorn verkoopt High Tech Campus Eindhoven

Kort IT-nieuws van vandaag.

19 augustus 2021

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

Facebook heft blokkade van Taliban niet zomaar op

Afghaanse en Taliban-vlag
Afghaanse en Taliban-vlag © Shutterstock - Leo Altman

Facebook blijft de Taliban weren van zijn platforms. De blokkade zal ook niet zomaar worden opgeheven. Ook niet als de Verenigde Staten zouden beslissen om sancties die zijn ingesteld tegen de groepering op te heffen. Dat zei de beleidschef van het socialemediabedrijf.

Volgens Monika Bickert, die bij Facebook medeverantwoordelijk is voor het inhoudsbeleid, zullen de Taliban niet toegelaten worden zolang de Amerikaanse wet dat verbiedt. Maar zelfs als de regels het wel toestaan, zal Facebook eerst een beleidsanalyse op de groepering moeten loslaten. Daarbij zal eerst de vraag beantwoord moeten worden of de Taliban regels inzake gevaarlijke organisaties schenden.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bestempelt de Afghaanse Taliban niet als een buitenlandse terroristische organisatie, zoals de Pakistaanse Taliban. Maar Washington sanctioneert de groep wel als een "Specially Designated Global Terrorist". Om die reden worden de Amerikaanse tegoeden bevroren van degenen die op de zwarte lijst staan. Ook mogen Amerikanen niet met hen samenwerken. (ANP)

 


 

Marcel Boekhoorn verkoopt High Tech Campus Eindhoven

Marcel Boekhoorn
Marcel Boekhoorn © CC BY-SA 4.0 - Wikimedia - Karelbenerie

Miljardair Marcel Boekhoorn heeft de High Tech Campus in Eindhoven verkocht. De kantoorlocatie waar verschillende grote techbedrijven als Philips, NXP, Intel, ASML en IBM een vestiging hebben, wordt overgedaan aan fondsen beheerd door investeerder Oaktree Capital Management.

De partijen maakten niet bekend welk bedrag met de overname is gemoeid. Bekend is dat Boekhoorn in 2012 zo'n 425 miljoen euro neertelde voor de campus. Zakenblad Quote zegt geluiden opgevangen te hebben dat met de deal nu een bedrag van meer dan 1 miljard euro is gemoeid.

Momenteel werken 12.000 mensen in meer dan veertig gebouwen op de campus die 235 bedrijven telt. De nieuwe investeerder zegt zich in de komende jaren te willen inzetten om de campus en zowel bestaande als nieuwe huurders te laten groeien.

Het is niet de eerste grote deal voor Boekhoorn in Nederland. Eerder verdiende hij al honderden miljoenen met de verkoop van Telfort aan KPN. Tot halverwege vorig jaar was ook winkelketen HEMA nog in zijn bezit. Later kwam die keten in handen van een groep schuldeisers. (ANP)

 


 

Verkoop grafische chips stuwt resultaten chipmaker Nvidia

Nvidia Quadro-chip

Het Amerikaanse chipbedrijf Nvidia heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst gemaakt op een hogere omzet. Het concern verkocht vooral meer van zijn grafische chips. Die chips zijn onder meer nodig voor gaming, kunstmatige intelligentie en het minen van crypto's.

Nvidia sloot de drie maanden tot en met juli af met een omzet van 6,5 miljard dollar, omgerekend 5,5 miljard euro. Dat betekende op jaarbasis een stijging met 68 procent. De winst steeg met 92 procent tot 2,6 miljard dollar. De inkomsten van de grafische tak stegen met 87 procent tot 3,9 miljard dollar.

Nvidia merkt overduidelijk dat er wereldwijd een tekort is aan halfgeleiders. Daarbij stijgt de vraag naar het soort processoren waar het bedrijf in is gespecialiseerd explosief. Zo is Nvidia een grote speler met chips voor de gaming-industrie.

Nvidia kampt sinds eind vorig jaar zelf ook met bevoorradingsproblemen. Daardoor is de nieuwste lijn grafische kaarten in veel winkels grotendeels uitverkocht. Het bedrijf waarschuwde eerder al dat de problemen ook dit jaar aan zullen houden. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.