Innovatie & Strategie

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Leerapp Squla weer in Nederlandse handen

Kort IT-nieuws van vandaag.

24 december 2020

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 

 

China stelt antitrustonderzoek in naar Alibaba

Chinees
©Alibaba

De Chinese mededingingsautoriteit gaat onderzoeken of Alibaba misbruik maakt van zijn sterke marktpositie. De concurrentiewaakhond kondigde het onderzoek naar de Chinese variant van Amazon donderdag aan.

Volgens Chinese staatsmedia zullen ook de financiële autoriteiten gesprekken aangaan met Ant Group, de dochteronderneming van Alibaba. Peking hield de beursgang van Ant Group vorige maand tegen. Dat gebeurde ondanks dat Alibaba-oprichter Jack Ma de Chinese autoriteiten een deel van zijn financiële dienstverlener Ant Financial had aangeboden om de beursgang van dat bedrijf te redden. De beursgang zou de grootste ooit worden, maar werd zonder specifieke uitleg van de autoriteiten geblokkeerd.

Ma riep in oktober de woede van de Chinese overheid over zich af toen hij tijdens een speech zei dat een campagne van president Xi Jinping tegen te grote financiële risico's de innovatie zou beperken.

Na de bekendmaking van het onderzoek door de Chinese mededingingsautoriteit dook de waarde van het aandeel Alibaba op de beurs van Hongkong met 8,13 procent naar beneden, naar 228,2 Hongkongse dollar (ongeveer 24 euro). (ANP)

 

 

Leerapp Squla weer in Nederlandse handen

programmerende kinderen
©

Leerapp voor basisschoolleerlingen Squla komt weer in Nederlandse handen. Futurewhiz, het moederbedrijf van Squla, wordt overgenomen door investeerder NPM Capital. Die koopt een meerderheidsbelang van de internationale investeerder Levine Leichtman Capital Partners.

Behalve Squla, dat in Nederland en Polen actief is, is ook het Duitse Scoyo onderdeel van Futurewhiz. Ook die app richt zich op kinderen in de basisschoolleeftijd. Verder is ook WRTS, een platform dat middelbare scholieren in Nederland en België helpt zich voor te bereiden op toetsen, onderdeel van het bedrijf.

Het tien jaar oude Futurewhiz heeft rond de 250.000 betalende klanten en zeventig werknemers. Sinds 2018 was het in handen van Levine Leichtman Capital Partners. Financiële details over de overname geven Futurewhiz en NPM Capital niet. (ANP)

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.