Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. KPN investeert strategisch in glasvezel

Kort IT-nieuws van vandaag.

23 november 2020

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 

 

Bug saboteert Twitters Snapchat-imitatie

Twitter

Twitters nieuwe functie van automatisch verdwijnende content blijkt online te blijven staan. De zogeheten Fleets die een bedoelde 'houdbaarheid' van 24 uur hebben zijn na die periode nog toegankelijk. Een bug maakt bekijken en downloaden mogelijk, zonder dat de auteur daar overigens melding van krijgt.

Deze bug is ontdekt en afgelopen zaterdag geopenbaard, in een serie tweets, wat vervolgens is gemeld door TechCrunch. Niet alleen blijft de 'vluchtige content' dus online staan, maar ook faalt het notificatiesysteem waarmee Fleet-auteurs te weten krijgen of en door wie hun content is bekeken. Twitter erkent de bug en zegt aan een fix te werken. De Snapchat-achtige Fleets-functionaliteit is nu ruim een week live voor Twitter-gebruikers. (JBA)

 

 

KPN  investeert strategisch in glasvezel

aanleg glasvezelnetwerk
Glasvezelaanleg © Reggefiber

KPN zal tijdens een strategie-update dinsdag waarschijnlijk aankondigen dat het nog eens honderdduizenden huizen aan zijn glasvezelnetwerk wil aansluiten, zeggen analisten tegen De Telegraaf. Over belangstelling van partijen die het bedrijf over willen nemen zullen waarschijnlijk "weinig woorden worden vuilgemaakt".

De sjans die KPN heeft van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT -dat niet de enige geïnteresseerde zou zijn- kan niet los worden gezien van de glasvezelplannen. "De interesse in telecombedrijven komt door de netwerken. Beleggers zien daar veel waarde", zegt Tim Poulus, analist bij marktonderzoeker Telecompaper.

Hij wijst op de recente overname van het Britse telecombedrijf Kcom, dat zo’n 3000 pond per glasvezelaansluiting opleverde. Dat maakt de circa 2,7 miljoen aansluitingen van KPN al ruim 8 miljard euro waard.

Op de beurs is het hele bedrijf inclusief landelijk dekkend net van koperen kabels, zijn mobiele netwerk en miljoenen klanten voor zijn telecomdiensten nu een kleine 11 miljard euro waard.

"KPN is vooral gaan investeren in glasvezel omdat de technische mogelijkheden van koperen kabels op hun einde lopen. Maar ze creëren er ook veel waarde mee, omdat investeerders glasvezel aantrekkelijk vinden. Een aansluiting aanleggen kost KPN zo’n 800 euro. Maar voor beleggers is het een veelvoud waard", zegt hij. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.