Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Kabinet lijmt Smart Photonics met 20 miljoen aan Nederland

Kort IT-nieuws van dinsdag 30 juni 2020

Kort IT-nieuws van dinsdag 30 juni 2020

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 


Kabinet lijmt Smart Photonics met 20 miljoen aan Nederland

Mona Keijzer
Mona Keijzer @Pim Ras Fotografie

Het kabinet investeert 20 miljoen euro in de vorm van een lening in de snel groeiende jonge onderneming Smart Photonics in Eindhoven. Daarmee moet worden voorkomen dat het bedrijf uit Nederland vertrekt. Dat schrijft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.

Smart Photonics is onderdeel van brainportregio Eindhoven, waarvan de ontwikkeling een speerpunt is van het kabinet. Daarbij wordt extra ingezet op de ontwikkeling van de fotonica-industrie.

Smart Photonics is op zoek naar geld om haar productiecapaciteit uit te breiden. Vanuit het buitenland was veel interesse om geld in het bedrijf te stoppen. Om de onderneming voor Nederland te behouden, investeert het kabinet in het bedrijf, aldus Keijzer. In totaal wordt 35 tot 40 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd door een Nederlands consortium.

De technologie van Smart Photonics zal helpen chips te ontwikkelen voor een nieuwe generatie toepassingen op het gebied van communicatie en precieze sensoren in onder meer telecom, medische apparatuur en gezondheidszorg, vervoer en industriële processen, verwacht Economische Zaken. (ANP)

 

 


TNO gaat 5G-toepassingen testen via nieuw netwerk

5G Antenne
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com - Diogo Duarte

Onderzoeksorganisatie TNO gaat geavanceerde 5G-toepassingen testen op een nieuw, volwaardig 5G-testnetwerk. Dankzij een speciale testlicentie mag de onderzoeksorganisatie nu al de 3,5 GHz-frequentieband voor 5G gebruiken, ook al wordt deze nog aan providers geveild. Dat meldt RTL Nieuws

TNO wil met het nieuwe netwerk bijdragen aan het testen en ontwikkelen van toekomstige 5G-toepassingen binnen Europa. De onderzoeksorganisatie test bijvoorbeeld extreem hoogwaardige videoverbindingen en verbindingen met drones en zelfrijdende auto's. De komende maanden draait TNO tests voor Nederlandse telecomproviders. De gebruikte apparatuur is mobiel, waardoor providers kunnen zien hoe 5G op een bepaalde locatie functioneert.

Het netwerk dat voor die tests in gebruik is genomen, is volgens de organisatie zelf krachtiger dan het commerciële 5G-netwerk van Vodafone. Vodafone biedt sinds april dit jaar 5G aan door 4G- en 5G-technologie te combineren. Op die manier kunnen al hoge snelheden aangeboden worden. (EME)

 

 


Internetforum Reddit bant 2000 groepen in strijd tegen haat

Reddit

Het uiterst populaire Amerikaanse internetforum Reddit doet ongeveer 2000 gemeenschappen in de ban na aanscherping van de huisregels. De nieuwswebsite wil vooral uitingen van haat (hate speech) voorkomen.

Meerdere Redditgroepen (zogenoemde subreddits) gingen de afgelopen weken al tijdelijk op zwart door de protesten tegen racisme en politiegeweld in de Verenigde Staten. Activisten verweten Reddit te laks op te treden tegen racistische uitingen en inhoud.

Amerikaanse media spreken over een opmerkelijke ommezwaai bij Reddit, waar vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat. Ooit stond het forum gebruikers onder meer toe gestolen naaktfoto's zonder problemen te verspreiden.

Reddit-baas Steve Huffman erkent dat het nog een hele toer was om een evenwicht te vinden tussen de vrijheid te zeggen wat je wil en "gewoon menselijk fatsoen".

Onder de subreddits die zijn gesloten, is een groep met aanhangers van de Amerikaanse president Trump (r/The_Donald) en een linkse gemeenschap (r/ChapoTrapHouse). De meerderheid van de andere aangepakte gemeenschappen werd niet meer gebruikt.

Het live-streamingplatform Twitch wil tijdelijk niets meer doorgeven van Trump. De dienst deed diens account op slot wegens hatelijk gedrag. De aanstootgevende inhoud van eerdere Trump-filmpjes is nu verwijderd, meldt website The Verge. Het gaat onder meer om een bijdrage waarin Trump zegt dat Mexico verkrachters naar de VS stuurt. (ANP)

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.