Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a Internetballonnen krijgen rol bij rampen in VS

Kort IT-nieuws van donderdag 7 mei 2020.

Kort IT-nieuws van donderdag 7 mei 2020.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van 7 mei 2020:

 

 


AT&T zet Alphabets Loon in bij rampen

Project Loon
Ballon van Project Loon

Loon, het internetballonnenproject van Google-moeder Alphabet, krijgt een rol als 'plan B' wanneer de netwerken van AT&T in de Verenigde Staten uitvallen, bijvoorbeeld na een orkaan of andere ramp.

De Loon-ballonnen verzorgen dan vanuit de hogere luchtlagen (ca 20 km) een tijdelijke internetvoorziening. AT&T heeft daartoe een contract gesloten met Alphabet en de ballonnen geïntegreerd in de eigen netwerkarchitectuur.

Het werk aan de integratie maakt het ook makkelijker voor andere netwerkaanbieders in de wereld gebruik te maken van de ballonnen. De architectuur sterkt zich namelijk uit tot de circa honderd roamingpartners van AT&T. Daardoor hoeven deze aanbieders niet ieder voor zich de integratie te doen maar kunnen gebruik maken van de AT&T-roaminginstellingen.

Elke ballon kan circa 1000 gebruikers in een gebied met een diameter van ca 80 km via LTE voorzien van internet.

 

 


Facebook krijgt prominent toezicht op wis-praktijken

Tawakkol Karman
Tawakkol Karman

Facebook heeft bekendgemaakt wie deel gaan uitmaken van een onafhankelijke commissie die gaat over het moderatiebeleid. Het gaat onder meer om een voormalige premier, een winnares van de Nobelprijs voor de Vrede en prominente juristen.

De commissie moet knopen gaan doorhakken over welke content wordt toegestaan op Facebook en Instagram. Het bedrijf kreeg in het verleden vaak kritiek vanwege het moderatiebeleid, bijvoorbeeld toen het een beroemde foto verwijderde van een naakt meisje dat vlucht voor een aanval met napalm in Vietnam.

Facebook heeft prominenten van over de hele wereld kunnen strikken voor het initiatief, onder wie Nobelprijswinnares Tawakkol Karman en de Deense oud-premier Helle Thorning-Schmidt. De leden spreken samen zeker 29 talen, aldus het bedrijf.

Het nieuwe orgaan, dat de bijnaam "hooggerechtshof van Facebook" heeft gekregen, krijgt uiteindelijk ongeveer 40 leden. Zij krijgen het laatste woord over gevoelige kwesties. Ook kunnen ze op basis van uitspraken aanbevelingen aan Facebook doen om het beleid aan te passen. Het bedrijf zal daar publiekelijk op gaan reageren.

Facebook-bestuurder Nick Clegg zei tegen Reuters dat de commissie haar geloofwaardigheid zal moeten verdienen door de komende maanden en jaren uitspraken te doen in lastige zaken. "Ik verwacht niet dat mensen meteen gaan zeggen: oh halleluja, dit zijn geweldige mensen. Dit gaat een groot succes worden." (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.