Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. 'IBM schrapt 10.000 banen in Europa'

Kort IT-nieuws van vandaag.

26 november 2020

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 

 

'Salesforce wil chatdienst Slack overnemen'

Slack
© Slack

Softwarebedrijf Salesforce heeft chatdienst Slack Technologies, die met name populariteit geniet onder zakelijke gebruikers, benaderd met een overnamevoorstel. Dat zeggen bronnen tegen zakenkrant The Wall Street Journal. Op Wall Street schoot de koers van Slack hard omhoog na de berichten.

Naar verluidt ligt het overnamevoorstel hoger dan 17 miljard dollar, de beurswaarde van Slack voordat het nieuws naar buiten kwam. Het aandeel steeg met wel 32 procent na de berichtgeving over de toenadering, waardoor de marktwaarde van Slack naar meer dan 20 miljard dollar ging. Het aandeel Salesforce daalde juist meer dan 4 procent. De bedrijven wilden geen commentaar geven.

Het is volgens The Wall Street Journal niet zeker dat er een deal gesloten gaat worden. Het zou de grootste overname voor Salesforce ooit zijn. Slack heeft de afgelopen tijd flink geprofiteerd van het vele thuiswerken door werknemers die de chatdienst gebruiken om met elkaar te communiceren.

Slack is een rivaal van onder meer Microsoft op het gebied van kantoorcommunicatiediensten en kampt dus wel met grote concurrentie. De producent van zakelijke software Oracle zou mogelijk met een tegenbod op Slack kunnen komen. Oracle zou op die manier zijn eigen positie kunnen verbeteren.

In de afgelopen jaren is Salesforce al flink op overnamepad geweest. Volgende week komt het Amerikaanse bedrijf met kwartaalcijfers naar buiten. (ANP)

 

 

Regering Trump verlengt deadline TikTok opnieuw

TikTok
© CC0 - Unsplash.com - Kon Karampelas

ByteDance, het Chinese moederbedrijf van de populaire filmpjesapp TikTok, krijgt opnieuw uitstel van de Amerikaanse regering om zijn activiteiten in de Verenigde Staten af te stoten. Voor de gedwongen deal zou de deadline eigenlijk vrijdag aflopen. Dat wordt nu 4 december.

Eerder deze maand werd de deadline ook opgeschoven. ByteDance voert over de kwestie ook nog een rechtszaak bij het Amerikaanse hof van beroep. Daar kregen de Chinezen te horen dat ze nog tot 14 december de tijd hebben om bepaalde documenten in te dienen in hun bezwaarprocedure. Er lopen dus meerdere deadlines door elkaar heen.

De app met meer dan 100 miljoen Amerikaanse gebruikers ligt al enige tijd zwaar onder vuur in de VS. Volgens Trump slaat TikTok te veel gegevens op, die via ByteDance bij de Chinese overheid terechtkomen. Hij eiste daarom dat de Amerikaanse activiteiten van TikTok aan een Amerikaanse partij worden verkocht. In september ging hij akkoord met een deal tussen ByteDance, Oracle en Walmart waarbij de Amerikaanse activiteiten van TikTok in een nieuw bedrijf zouden worden ondergebracht. (ANP)

 

 

'IBM schrapt 10.000 banen in Europa'

ontslag
© CC0 Pixabay - PaliGraficas

Technologieconcern IBM gaat zo'n 10.000 banen schrappen in Europa. Zo moeten de kosten worden verlaagd bij de langzaam groeiende IT-dienstentak. Die wordt vervolgens klaargestoomd om zelfstandig door te gaan, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Door de ingreep zou zo'n 20 procent van al het personeel in Europa worden getroffen. De meeste arbeidsplaatsen gaan verloren in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook in Polen, Slowakije, Italië en België worden banen geschrapt. IBM heeft in totaal 350.000 werknemers en vestigingen in meer dan zeventig landen, waaronder Nederland.

Vorige maand presenteerde IBM nog cijfers die beter waren dan waar analisten op rekenden. De cloudactiviteiten van IBM groeiden aanzienlijk, terwijl de divisies voor diensten en de hardware krompen. Het bedrijf is van plan om zich vooral op de clouddiensten te gaan richten en de andere onderdelen worden op eigen benen gezet. (ANP)

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.