Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. HackLab van MKB Cyber Campus breidt uit

Kort IT-nieuws van dinsdag 16 juni 2020.

Kort IT-nieuws van dinsdag 16 juni 2020.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 


Mega-investering VS ook voor 5G en landelijk breedband

De Amerikaanse regering wil voor bijna 1 biljoen dollar, omgerekend bijna 900 miljard euro, aan financiering voor infrastructuur vrijmaken. Dit recordbedrag is grotendeels voor infrastructuur als bruggen en wegen, maar ook voor de aanleg van 5G-netwerken en breedbandverbindingen in landelijke gebieden wordt financiering vrijgemaakt, meldt persbureau Bloomberg.

Het infrastructuurplan van de regering Trump moet helpen de zwaar door de coronacrisis getroffen economie in de VS weer op gang te brengen, melden ingewijden aan Bloomberg. Een officieel voorstel zou in de maak zijn en wordt nu uitgewerkt door het ministerie van Transport. 

Volgens de bronnen van Bloomberg wil de regering gebruikmaken van een bestaande wet die infrastructuur financiert en op 30 september afloopt. De regering van president Donald Trump zou dat als kans zien om een groter pakket er doorheen te krijgen. Eerder dit jaar waren er al berichten over een budget van maar liefst 2 biljoen dollar voor het infrastructuurplan van Trump, die daar al jaren naar streeft.

De Democraten in het Huis van Afgevaardigden presenteerden eerder een plan om de komende vijf jaar 500 miljard dollar voor de Amerikaanse infrastructuur te regelen. Hoe lang het voorstel van de huidige regering voorziet in financiering, is niet duidelijk. Evenmin is duidelijk hoe het Witte Huis het plan wil bekostigen. (JBA)

 

 


HackLab van MKB Cyber Campus breidt uit

Het MKB Cyber Campus start in Heereveen een derde Hacklab waar jonge talenten met een arbeidshandicap een opleiding kunnen volgen tot cybersecurityspecialist.

In een HackLab kunnen 12 jongeren terecht. De eerste twee labs zijn gevestigd in Leeuwarden en Sneek. De Hacklabs zijn een initiatief van MKB Cyber Security Campus, een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Het doel is MKB-bedrijven weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen onder meer door ze bewust te maken van de risico's. 

Studenten van onder meer het Friesland College en andere regionale onderwijsinstellingen voeren onder meer securityscans uit bij MKB bedrijven. (TDO)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.