Management

Branche
IT-kort

IT-kort, o.a.: Google ziet af van eigen Google Pay-bankrekeningen

Kort IT-nieuws van vandaag.

4 oktober 2021

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

Google ziet af van eigen Google Pay-bankrekeningen

Android Pay
© Google

Google schort zijn plannen op om mensen direct bankrekeningen te laten openen vanuit betaalapp Google Pay. Het Amerikaanse bedrijf denkt dat het bij nader inzien toch beter is om zich te richten op het leveren van digitale ondersteuning voor banken en andere financiële dienstverleners, in plaats van zelf ook deze diensten te gaan aanbieden.

De speciale Plex-rekeningen zouden in eerste instantie in Noord-Amerika aangeboden worden. Dat wilde Google doen met partners als Citigroup en Bank of Montreal. Google Pay bestaat al sinds 2015. Het mobiele betalingssysteem heette aanvankelijk Android Pay en heeft inmiddels circa 150 miljoen gebruikers in ongeveer dertig landen.

De beslissing om niet door te gaan met Plex is vooral een tegenvaller voor Citigroup, dat de samenwerking met Google had aangeprezen als bewijs van zijn vermogen om digitale partnerschappen aan te gaan met grote technologiebedrijven.

De bank wilde de technologie die het maakte voor de samenwerking met Google ook gebruiken in deals met andere bedrijven. Citigroup zegt nu evenwel de keuze van Google te respecteren. Daarbij zou de bank ernaar uitkijken om andere mogelijkheden te vinden om samen te werken. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.