Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a Google-personeel mag het hele jaar vanuit huis werken

Kort IT-nieuws van maandag 11 mei 2020.

Kort IT-nieuws van maandag 11 mei 2020.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van 11 mei 2020:

 

 


Google-personeel mag het hele jaar vanuit huis werken

Google Duplex

Personeel van Google, onderdeel van techbedrijf Alphabet, mag nog het hele jaar vanuit huis werken. Door thuis te werken is de kans op verdere verspreiding van het coronavirus kleiner. De mogelijkheid om thuis te blijven werken geldt voor werknemers die hun taken vanuit huis kunnen uitvoeren.

Google is van plan zijn kantoren weer te openen. Google-baas Sundar Pichai zou tegen personeel hebben gezegd dat de meeste werknemers op zijn vroegst eind oktober kunnen terugkeren op kantoor. Daarbij repte hij over de mogelijkheid dat de maatregelen tot in 2021 kunnen voortduren. Google sloot zijn kantoren begin maart. Het bedrijf heeft meer dan 100.000 mensen in dienst en huurt daarnaast ook tienduizenden mensen in.

Google is zeker niet het eerste en enige techbedrijf dat rekent op een lange periode van thuiswerken door het personeel. Facebook zei donderdag ook al dat medewerkers die dit willen, dit jaar niet meer naar kantoor hoeven te komen. Facebook wil de kantoren voor de bijna 50.000 medewerkers begin juli weer openen. Ook bij Amazon hebben medewerkers te horen gekregen dat de thuiswerkmaatregelen zeker tot oktober zullen gelden. (ANP)

 


Apple wil eerste winkels in VS weer openen

Apple Store Manhattan

Apple wil vanaf volgende week in bepaalde Amerikaanse staten zijn winkels weer openen. Dat bevestigde het bedrijf aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Door de uitbraak van het coronavirus waren veel van de winkels van Apple buiten China gesloten. Eerder gingen winkels in onder meer Zuid-Korea, Australië en Duitsland wel weer open.

In eerste instantie gaat het om Apple-winkels in de staten Idaho, Alaska, Alabama, en South-Carolina. Voor bezoekers gelden strenge maatregelen. Zo wordt de temperatuur van klanten gemeten en is per winkel maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd welkom.

Apple heeft in de betreffende staten maar een aantal winkels. Het bedrijf heeft ook niet gezegd of die allemaal weer opengaan. In totaal telt Apple in de VS 271 winkels. Buiten de thuismarkt zijn dat er nog eens 510. Apple verkoopt doorgaans veel van zijn producten in de filialen.

De winkels die opengaan zullen zich vooral richten op het repareren van producten. Het bedrijf raadt klanten aan om, waar mogelijk, online te kopen. Dan kunnen leveringen contactloos worden bezorgd of worden opgehaald. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.