Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Google moet miljoenen schadevergoeding betalen aan advocaat

Kort IT-nieuws van vandaag.

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

Elon Musk wil een miljard gebruikers op Twitter krijgen

Elon Musk
Elon Musk © CC BY 2.0 - Flickr - Steve Jurvetson

In zijn eerste gesprek met Twittermedewerkers zei Elon Musk dat hij het platform naar een miljard gebruikers wil laten groeien. Op dit moment heeft Twitter wereldwijd 229 miljoen gebruikers. Tijdens het gesprek liet Musk niet weten of de deal überhaupt nog doorgaat, nadat hij enkele weken geleden zelf de overname in twijfel trok vanwege het aantal bots op het platform.

Musk liet aan medewerkers weten dat hij vindt dat mensen alles moeten kunnen zeggen dat binnen de grenzen van de wet valt, maar dat berichten met een schandelijke inhoud niet zullen worden aanbevolen door de algoritmes van het platform. "We moeten een balans vinden tussen mensen laten zeggen wat ze willen en het platform aangenaam houden, anders gebruiken ze het simpelweg niet", zei Musk volgens een verslag dat online werd gezet.

Op vragen over een reorganisatie zei Musk dat het bedrijf "gezond moet worden". "Iedereen die overduidelijk een belangrijke bijdrage levert, hoeft zich nergens zorgen over te maken", zei hij. (ANP)

 


 

Werknemers Apple Store in VS richten voor het eerst vakbond op

Apple Store Manhattan
Apple Store Manhattan © Pixabay License - Matcuz

De meerderheid van de werknemers van een Apple Store in de Verenigde Staten heeft voor de oprichting van een vakbond gestemd. Het is voor het eerst dat personeel van het Amerikaanse techbedrijf, dat dit soort stappen altijd heeft ontmoedigd, zich heeft verenigd.

Van de 110 werknemers van de winkel in Townson in de staat Maryland stemden er 65 voor en 33 tegen. De telling werd live uitgezonden door het federale agentschap dat toezicht hield op de stemming. De medewerkers willen zich aansluiten bij een vakbond die de International Association of Machinists and Aerospace Workers (IAM) heet.

Een groep werknemers met de naam AppleCORE (Coalitie van georganiseerde retailmedewerkers van Apple) voerde campagne voor de oprichting van een vakbond. Ze eisen inspraak over lonen, werktijden en veiligheidsmaatregelen.

Het besluit in Townson kan ertoe leiden dat werknemers van andere Apple-winkels in de VS zich ook aansluiten bij een vakbond. De arbeidersbeweging probeert al langer personeel van Apple en andere grote techbedrijven zover te krijgen zich te verenigen, maar tot nu zonder veel resultaat. Wel hebben werknemers van een magazijn van Amazon in New York begin april ingestemd met de oprichting van een vakbond, een primeur voor het concern in de VS. Amazon heeft echter gevraagd de uitslag te annuleren en een tweede stemming te houden.

Apple weigerde commentaar te geven op de stemming in Townson. (ANP)

 


 

Google moet miljoenen schadevergoeding betalen aan advocaat

dollars
© CC0 - Pixabay - QuinceMedia

Google moet van een rechtbank in Mexico-Stad 245 miljoen dollar (ruim 233 miljoen euro) aan een Mexicaanse advocaat betalen die aanvoerde dat het techbedrijf een blog in de lucht hield waarop hij onder meer beschuldigd werd van witwassen. Google heeft gezegd in beroep te gaan.

Ulrich Richter Morales stelde dat hij op het blog ook in verband werd gebracht met het vervalsen van documenten en het beïnvloeden van de macht. Zelf zegt de advocaat dat hij Google in 2015 vroeg het anonieme blog te verwijderen. Hij diende een klacht in voor "morele schade" en werd in het gelijk gesteld.

Het Amerikaanse bedrijf verzet zich met hand en tand tegen de uitspraak en noemt die "arbitrair, buitensporig en zonder enige basis". Google vindt dat het oordeel bovendien ondermijnend is voor "de vrijheid van meningsuiting en andere fundamentele principes. We vertrouwen erop dat de federale rechtbanken strikt in overeenstemming met deze principes zullen handelen."

Google werd onlangs in Australië in een vergelijkbare rechtszaak gesommeerd een schadevergoeding te betalen. Daarin ging het om een oud-politicus die in YouTube-filmpjes zodanig beledigd en getreiterd werd dat hij depressief raakte en de politiek verliet. De man, John Barilaro, klaagde Google als moederbedrijf van YouTube aan. Google weigerde de video's te verwijderen en moest van de rechter 715.000 Australische dollar (480.500 euro) overmaken. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.