Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Google lanceert nieuwe speaker en Chromecast

Kort nieuws van vandaag.

1 oktober 2020

Kort nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 

Google lanceert nieuwe speaker en Chromecast

Nest Audio Sky
Nest Audio Sky © Google

Google hield woensdag een zogeheten 'Launch Night In', waarop het nieuwe producten presenteert. Het bedrijf presenteerde onder meer een nieuwe Nest Audiospeaker en een nieuwe Chromecast. Met de nieuwe gadgets wil het techconcern de concurrentie aangaan met onder meer webwinkelreus Amazon. Daarbij gaat het met name om slimme toepassingen voor in huis. Verder kwam Google ook met een paar nieuwe 5G Android-smartphones.

De nieuwe Nest Audio, die voor 99 dollar te koop is, is de vervanger van de Google Home speaker. De nieuwe speaker lijkt meer op de recent geüpdatete homespeakers van het concern. Het nieuwe apparaat bezit technologie van de duurdere Google Home Max die de luidsprekers zijn geluid laat aanpassen aan de omgeving. Over die technologie wordt nog wel juridisch gesteggeld.

Google voert momenteel een aantal rechtszaken uit met speakermaker Sonos op het gebied van octrooien van audiotechnologie. Volgens Sonos heeft Google inbreuk gemaakt op zeker vijf patenten. Het gaat dan om de mogelijkheid van de luidspreker om zich aan te kunnen passen aan de locatie en de mogelijkheid om vanuit de cloud te streamen. Ook op het gebied van interactie tussen speakers zou Google gebruikmaken van gepatenteerde technologie. Al deze functies zitten in de nieuwe Nest.

Google heeft volgens gegevens van marktonderzoeker Voicebot Research momenteel ongeveer 31 procent van de speakermarkt in handen, tegen 53 procent voor Amazon. Het aandeel van Apple is met 3 procent bescheiden.

De nieuwste Chromecast van Google kost bijna 50 dollar. Google heeft het besturingssysteem Google TV bijgewerkt met onder meer een nieuwe gebruikersinterface. Het kan aanbevelingen doen voor het bekijken van diensten zoals YouTube. Google zei dat verschillende andere Android TV-toestellen uitgerust zullen worden met het besturingssysteem.

Het vlaggenschipmodel van de nieuwe smartphones is de Pixel 5. Verder gaat het om instapmodel 4a 5G. De smartphones zijn lager geprijsd dan die van concurrenten Samsung en Apple. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.