Innovatie & Strategie

Branche
it-kort

IT-kort: o.a. Google integreert Gmail, Chat en Meet

Kort IT-nieuws van donderdag 16 juli 2020

Kort IT-nieuws van donderdag 16 juli 2020

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag: 

 


Dell onderzoekt afsplitsing VMware

Leverancier Dell onderzoekt een eventuele afsplitsing van VMware. In een officiële verklaring op de website zegt Dell dat onderzoekt of het 81 procent van de aandelen van Vmware in spin-off zal onderbrengen. Volgens de verklaring zou een dergelijke structuur zowel Dell als Vmware voordeel kunnen geven. Het bedrijf zegt ook dat een dergelijke spin-off niet voor september 2021 staat.

Dell kocht EMC in 2015 voor 67 miljard dollar. EMC was toen eigenaar was van Vmware. Door onder andere die aankoop heeft Dell 48 miljard aan schulden. Een verkoop van de aandelen van Vmware kan het bedrijf geld opleveren.

 


Google integreert Gmail, Chat en Meet voor G Suite-klanten

Google heeft aangekondigd dat het Gmail Chat, Rooms en Meet samen gaat voegen in één interface. De bedoeling is dan dat G Suite-gebruikers vanuit een enkele app e-mails kunnen schrijven, kunnen chatten, Rooms aan kunnen maken en videovergaderingen in Meet kunnen starten. De integratie wordt eind dit jaar uitgerold voor zakelijke G Suite-gebruikers, maar is vanaf deze week al te testen.

Via de nieuwe geïntegreerde workspace moet het ook gemakkelijker worden om bij apps van derde partijen te komen, zoals DocuSign, Salesforce en Trello. Daardoor kun je updates krijgen en snel dingen doen vanuit dezelfde werkruimte, zoals een e-mailcontact snel openen in Salesforce. Daarnaast wordt het bijvoorbeeld mogelijk om in Gmail te zoeken naar chatgesprekken.  

De bedoeling is dat de geïntegreerde workspace in de toekomst nog verder uitgebreid wordt, met bijvoorbeeld picture-in-picture videobellen in Gmail. Ook zegt Google dat Meet geïntegreerd wordt in content-tools als Docs, Sheets en Slides.(EME)

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.