Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Garmin bevestigt cyberaanval

Kort IT-nieuws van dinsdag 28 juli 2020

Kort IT-nieuws van dinsdag 28 juli 2020

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 


Googlepersoneel werkt thuis tot zomer 2021

Google-CEO Sundar Pichai

De kantoren van Google blijven dicht tot volgend jaar zomer voor personeel dat ook vanuit huis zijn werk kan doen. CEO Sundar Pichai zou vorige week, na een vergadering met het topmanagement, een beslissing hebben gemaakt, schrijft de Wall Street Journal.

De 200.000 werknemers die voor het bedrijf werken zullen zeker tot juli 2021 vanuit huis blijven werken. Ook andere techbedrijven lieten al weten dat hun werknemers vooral huis zullen werken, maar Google is de eerste die expliciet zegt dat het tot volgend jaar zomer is. Reden om dat te doen is dat werknemers beter vooruit kunnen plannen, aldus Pichai in een mail aan de werknemers. (RvH)

 


Malaise in autosector raakt chipmaker NXP

Kurt Sievers
Kurt Sievers ©NXP

NXP Semiconductors heeft in het tweede kwartaal veel last gehad van de malaise in de autosector, waar het met de levering van chips een groot deel van zijn geld verdiend. Door de coronacrisis sloten automakers wereldwijd fabrieken en werden minder auto's verkocht.

NXP zag zijn omzet in de periode met 18 procent terugvallen tot iets meer dan 1,8 miljard dollar. Bij het onderdeel dat chips produceert voor auto's kelderden de opbrengsten met 35 procent tot 674 miljoen dollar. Het operationeel verlies van NXP kwam uit op 145 miljoen dollar, van een winst van 157 miljoen dollar een jaar eerder.

"Onze automotive-eindmarkt werd aanzienlijk beïnvloed door de effecten van de coronapandemie", aldus de nieuwe topman Kurt Sievers. Wel constateerde hij wat beter dan verwachte omstandigheden op andere eindmarkten. Maar al met al is NXP ook over het huidige derde kwartaal somber gesteld. De onderneming voorziet een omzet in een bandbreedte van 1,9 miljard dollar tot 2,1 miljard dollar. Het operationeel verlies komt waarschijnlijk uit op zo'n 105 miljoen dollar. (ANP)

 

 


'Garmin bevestigt cyberaanval, 'data gebruikers veilig'

smartwatch, locatiebepaling
Garmin smartwatch @Garmin

Garmin is getroffen door een cyberaanval en daardoor waren diensten van de navigatiespecialist dagenlang niet te gebruiken. Dat bevestigt het Amerikaanse bedrijf maandag. Volgens Garmin zijn er geen gegevens van gebruikers gestolen of verloren gegaan.

De diensten die sinds donderdag getroffen waren, moeten de komende dagen weer gaan werken. Maandagochtend maakten klanten op sociale media al melding van verbetering.

Apparaten die verbinding maken met servers van het bedrijf, zoals smartwatches, functioneerden niet goed. Ook de website en helpdesk van Garmin waren niet of nauwelijks bereikbaar. Garmin verwacht niet dat de storing een impact gaat hebben op de financiële resultaten van het bedrijf. Op een speciale pagina op de eigen website geeft Garmin antwoord op de meest voorkomende vragen rond het voorval. (ANP/TDO)

Zie ook:

Dit weten we van WasterLocker dat Garmin gijzelde

Garmin GPS-diensten kampen nog steeds met uitval

'Garmin start diensten op na dagenlange storing'

Grote storing bij Garmin, werknemers speculeren over ransomware-aanval

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.