Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. G Suite krijgt nieuwe naam

Kort nieuws van vandaag.

6 oktober 2020

Kort nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 

 

G Suite krijgt nieuwe naam: Google Workspace

Google Drive, Google Docs

Google maakt zijn online-kantoorsoftware klaar voor een nieuwe manier van werken. De producten van G Suite, dat wordt hernoemd naar Google Workspace, worden geïntegreerd zodat gebruikers vanuit één enkele app functionaliteiten kunnen aanroepen. Volgens Google markeert de manier van werken tijdens Covid-19 het einde van het kantoor zoals we dat kenden.

“Vanaf nu moeten teams kunnen samenwerken zonder elkaar persoonlijk te ontmoeten, dat moet efficiënt qua tijd gebeuren zodat op het werk met de meeste impact kan worden gefocusd, en de verbinding tussen mensen moet op een andere manier worden gelegd”, zegt Javier Soltero, vice-president en general manager van Google Workspace. Werk wordt niet langer geassocieerd met een fysieke plaats. “Covid-19 heeft bewezen dat overheden en onderwijsinstellingen gewoon door kunnen draaien zonder dat mensen bij elkaar zijn op dezelfde plek. Die ervaring blijft nu bij ons.”

Google kondigde het plan voor deze integratie al aan tijdens Next OnAir in juli. Nu zijn de functionaliteiten ook echt beschikbaar voor alle klanten. De komende maanden worden nog andere diensten uitgerold. (RVH)

 

 

Software-pionier McAfee opgepakt voor belastingontduiking

John McAfee

De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee is in Spanje gearresteerd voor belastingontduiking. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt.

De 75-jarige McAfee wordt ervan beschuldigd dat hij geen belastingaangiften heeft ingediend van 2014 tot en met 2018 en dat hij bezittingen heeft achtergehouden, waaronder vastgoed, een jacht en een auto. De aanklacht werd openbaar gemaakt nadat hij was opgepakt. Hij wordt vastgehouden in afwachting van uitlevering, liet het ministerie weten.

Volgens de aanklagers heeft McAfee miljoenen dollars verdiend aan het promoten van cryptomunten, het houden van lezingen, adviesopdrachten en aan de verkoop van de rechten van zijn levensverhaal voor een documentaire. Daarover heeft hij geen belasting betaald. Hij kan daarvoor maximaal vijf jaar gevangenisstraf krijgen, als hij wordt veroordeeld voor belastingontduiking. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.