Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Facebook investeert miljard in Australisch nieuws

Kort IT-nieuws van vandaag.

25 februari 2021

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 


 

Biden draait visabeperkingen voor expats in VS terug

Joe Biden
Joe Biden © Shutterstock

De Amerikaanse president Joe Biden heeft een presidentieel decreet van zijn voorganger Donald Trump ingetrokken dat het voor buitenlanders moeilijker maakte om in de Verenigde Staten te komen werken. Trump, die de beperkingen vorig jaar instelde, zei destijds dat hij dat deed om verdringing op de Amerikaanse arbeidsmarkt te voorkomen.

De beperkingen troffen houders van de zogeheten green card, een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Biden zette woensdag een streep door de visabeperkingen. Hij zei dat Trumps beleid schadelijk is geweest voor het Amerikaanse bedrijfsleven en gezinshereniging in de weg stond. Een beperking die geldt voor de meeste tijdelijke arbeidskrachten liet Biden wel ongemoeid.

Biden, een Democraat, heeft in aanloop naar de verkiezingen beloofd om veel van het beleid van zijn Republikeinse voorganger terug te draaien, waaronder diens strenge immigratiebeleid. Belangenorganisaties voor immigranten hebben de laatste weken de nodige druk op Biden uitgeoefend om een einde te maken aan de visabeperkingen, die op 31 maart zouden verlopen.

In oktober bepaalde een federale rechter in Californië al dat Trumps decreet onwettig was, nadat een groot aantal bedrijven had besloten de maatregelen juridisch aan te vechten. (ANP)

 


 

Facebook investeert miljard in Australisch nieuws

Facebook heeft toegezegd in de komende drie jaar 1 miljard dollar (ongeveer 822 miljoen euro) te investeren in Australisch nieuws. Daarmee wil het bedrijf een deel van de imagoschade herstellen die Facebook overhield aan de ruzie met de Australische regering. Het parlement van Australië heeft de baanbrekende mediawet goedgekeurd.

Facebook en Google, tegen wie de wet met name is gericht, hebben inmiddels overeenkomsten gesloten met meerdere Australische mediaorganisaties om te voorkomen dat zij onder strengere regels verplicht moeten gaan onderhandelen met de uitgevers.

Volgens de Australische regering moet de wet verzekeren dat nieuwsorganisaties "eerlijk worden vergoed voor de kopij die zij genereren, waarmee het publieke belang in journalistiek in Australië mede wordt behouden".

Vorige week liep een ruzie tussen Facebook en Australië over het voorstel nog hoog op toen Facebook het gebruikers in het land onmogelijk maakte om nog nieuws te lezen of te delen via het platform. Facebook besloot de blokkade weer terug te draaien nadat de regering in Canberra aanpassingen van het wetsvoorstel had beloofd. (ANP/TDO)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.