Innovatie & Strategie

Apps
IT-kort

IT-kort: o.a. Epic verliest weer van Apple

Kort IT-nieuws van vandaag.

12 oktober 2020

Kort IT-nieuws van vandaag.

 

 

 

KPN-koers stijgt door overnamespeculatie

KPN Rotterdam

Het aandeel KPN is vandaag in trek op de Amsterdamse beurs dankzij overnamespeculatie rond het telecomconcern.

KPN werd ruim 7 procent meer waard en ging aan kop bij de hoofdbedrijven op het Damrak. De Zweedse investeerder EQT is volgens persbureau Bloomberg geïnteresseerd in een overname van het telecombedrijf en praat volgens ingewijden met adviseurs over de mogelijkheden. KPN en EQT weigeren commentaar te geven. Volgens de bronnen zouden de gesprekken tussen EQT en de adviseurs zich nog in een vroege fase bevinden en is het niet zeker of de Zweden daadwerkelijk met een bod gaan komen. Analisten van KBC Securities verhoogden daarnaast hun advies voor KPN. (ANP)

 

 

Epic verliest weer van Apple

Fortnite op smartphone

Tweede verlies voor gamesmaker en -uitgever Epic in app-strijd tegen Apple.

Epic Games is er opnieuw niet in geslaagd Apple te dwingen haar populaire schietspel Fortnite terug in de App Store te zetten. Een federale rechter in Oakland in de Amerikaanse staat Californië verwierp de eis van de spelletjesproducent om het geschrapte spel voorlopig weer op te nemen en Epic toe te staan zijn eigen betalingsoptie te gebruiken.

In augustus verwijderde Apple Fortnite uit zijn App Store. Dit gebeurde enkele uren nadat Epic met een nieuw betaalsysteem was gekomen voor mobiele spelers. Met dat nieuwe systeem probeerde Epic bepaalde verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen. Ook heeft Apple de account van Epic gesloten. Epic spande een rechtszaak aan tegen Apple vanwege vermeend machtsmisbruik door de 30 procent commissie die het technologieconcern van iedere aankoop in de App Store wil.

Het is de tweede tegenslag voor Epic in zijn juridische strijd tegen Apple, waarin de spelletjesmaker beweert dat Apple zijn App Store als een illegaal monopolie beheert omdat het ontwikkelaars niet is toegestaan ​​hun iPhone- en iPad-apps beschikbaar te stellen via hun eigen websites. In plaats daarvan staat Apple alleen downloads en betalingen toe via de App Store en brengt daarvoor 30 procent van de aankoopprijs in rekening.

Naar verwachting staan beide partijen volgend jaar weer voor de rechter over de kwestie. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.