Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Elon Musk zag vermogen dit jaar 57 miljard stijgen

Kort nieuws van vandaag.

19 augustus 2020

Kort nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 


Trump ziet Oracle-koop van TikTok wel zitten

HP Hurd, Oracle Ellison

De Amerikaans president Donald Trump heeft zijn steun uitgesproken voor softwarebedrijf Oracle als koper voor het Westerse deel van de Chinese socialmedia-app TikTok. De voormalige vastgoedhandelaar meent dat Oracle deze overname goed aan zou kunnen. Oracle-grondlegger Larry Ellison is door Trump ook geprezen.

Officieel is nog geen sprake van dat Oracle meedingt naar TikTok, naast Microsoft en volgens geruchten ook Twitter. De interesse van Ellisons IT-bedrijf is ook volgens anonieme bronnen. Toch heeft president Trump 'zijn zegen' gegeven aan een eventuele Oracle-deal. Op een persconferentie in de Amerikaanse staat Arizona is door Trump de verklaring gegeven dat de leverancier van grootzakelijke software "zeker iemand zou zijn die dit aankan", meldt IT-nieuwssite The Register. Trump heeft daar ook zijn uitspraak herhaald dat de Amerikaanse overheid een percentage van de overnamesom zou moeten krijgen voor het mogelijk maken van deze deal.

 

 


Elon Musk zag vermogen dit jaar 57 miljard stijgen

Elon Musk
Elon Musk © Tesla

Tesla-topman Elon Musk is nu de op drie na rijkste mens ter wereld. De excentrieke Zuid-Afrikaan zag zijn vermogen met bijna 8 miljard dollar toenemen doordat de koers van het aandeel Tesla maandag met 11 procent steeg. Daardoor ging Musk, die ook de oprichter is van ruimtevaartbedrijf SpaceX en tunnelbedrijf Boring Company, de Franse modemagnaat Bernard Arnault voorbij op de rijkenlijst van persbureau Bloomberg.

Bloomberg schat het vermogen van Musk nu in op 84,8 miljard dollar. Dat is 200 miljoen dollar meer dan Arnault, die achter luxeconcern LVMH zit. Musks vermogen nam dit jaar al met meer dan 57 miljard dollar toe.

Musks opmars heeft te maken met de sterke koersstijging van Tesla. Beleggers zien de maker van elektrische auto's als een veiliger keuze dan traditionele automakers die op twee gedachten hinken. Bovendien heeft Tesla een enorme voorsprong op het gebied van batterijentechnologie en software, menen ze.

Top 4 rijksten komen uit tech

Musk is niet de enige techmiljardair die de laatste maanden veel rijker is geworden. Amazon-oprichter Jeff Bezos, de rijkste man ter wereld, werd in 2020 al 73 miljard dollar meer waard en de teller voor hem staat nu op bijna 188 miljard dollar. Microsoft-oprichter Bill Gates is tweede op de Bloomberg-lijst met een vermogen van ruim 121 miljard dollar en Facebook-baas Mark Zuckerberg staat op de derde plaats met een geschat vermogen van 99 miljard dollar.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.