Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. 'Capitoolbestormer wilde laptop Pelosi aan Russen verkopen'

Kort IT-nieuws van vandaag.

19 januari 2021

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 


 

Muizen, toetsenborden en webcams niet aan te slepen bij Logitech

Muis
Muis

De Zwitserse maker van hardware Logitech profiteert volop van de de coronacrisis. Nu veel mensen vanwege het virus thuiswerken of thuis onderwijs volgen is er een grote vraag naar computermuizen, toetsenborden, luidsprekers en webcams van het bedrijf achter merken als Logitech, ASTRO Gaming, Ultimate Ears en Streamlabs.

De grote vraag naar de hardware zorgde voor een omzetgroei op jaarbasis van 85 procent tot bijna 1,7 miljard dollar, zo bleek uit de derdekwartaalcijfers van het concern waarvan het boekjaar loopt tot en met maart. Onder de streep bleef 383 miljoen dollar over waar dat een jaar eerder 118 miljoen dollar was.

Logitech verhoogde ook zijn verwachtingen voor het hele boekjaar. Daarbij gaat het nu uit van een omzetgroei tot 60 procent, waar het eerder op 40 procent meer verkopen rekende. Om de grote vraag bij te kunnen benen, investeert Logitech onder andere in capaciteit en mensen. (ANP)

 


 

 'Capitoolbestormer wilde laptop Pelosi aan Russen verkopen'

Bestorming Capitool
Bestorming Capitool © Shutterstock - Valerio Pucci

Een vrouw die deelnam aan de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw eerder deze maand en daarbij een laptop zou hebben gestolen uit het kantoor van Lagerhuisvoorzitter Nancy Pelosi, wilde de laptop verkopen aan de Russische autoriteiten, stelt de federale politiedienst FBI in gerechtelijke stukken. De vrouw, Riley June Williams, werd door de FBI gezocht voor "het gewelddadig binnentreden" van het Capitool en "wanordelijk gedrag" daar.

The Washington Post meldde maandag dat de federale autoriteiten hadden gezegd dat zij Williams hadden gearresteerd, maar gaf verder weinig details. Een FBI-agent heeft op basis van foto's en video's van de aanval op het Capitool gesteld dat Williams in de buurt is geweest van het kantoor van Pelosi.

Een getuige, die in de gerechtelijke stukken als W1 staat aangegeven maar claimt de voormalige geliefde te zijn van Williams, heeft verklaard dat zij een laptop die ze zou hebben buitgemaakt naar een vriend in Rusland had willen sturen.

Die had de computer dan weer kunnen doorverkopen aan de Russische buitenlandse inlichtingendienst SVR.

Die verkoop "ging niet door om onbekende redenen en Williams heeft de computer nog steeds of heeft hem vernietigd", staat in de verklaring van de getuige. Het is onduidelijk of er ook daadwerkelijk een laptop is gestolen uit het kantoor van Pelosi. De FBI zegt dat nog steeds te onderzoeken. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.