Management

Branche
IT-kort

IT-kort, o.a.: Apple verplicht ongevaccineerd personeel tot frequente tests

Kort IT-nieuws van vandaag.

20 september 2021

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

Johnson tegen Bezos: Amazon moet meer belasting betalen

Britse premier Boris Johnson
© Gov.uk

De Britse premier Boris Johnson vindt dat webwinkel Amazon meer belasting moet betalen in het Verenigd Koninkrijk. Het moet eerlijker en dat gaat Johnson later op maandag ook tegen Jeff Bezos zeggen, zo zei hij tegen journalisten voordat in het vliegtuig stapte richting de Verenigde Staten. Bezos is de voormalige topman en de huidige voorzitter van Amazon.

Alle leden van de G20 steunden in juli een plan om een wereldwijd minimumbelastingtarief in te voeren om te voorkomen dat bedrijven winsten doorsluizen. Dat moet uitmonden in een grootschalige hervorming van het internationale systeem voor bedrijfsbelastingen. Het betekent bijvoorbeeld dat de grootste ondernemingen belasting moeten afdragen in het land waar ze zaken doen.

Als er echt zo'n minimum wordt ingesteld, krijgen Europese landen meer rechten om bijvoorbeeld Amerikaanse techondernemingen als Facebook en Amazon te belasten. Voorgesteld is om het minimumtarief voor grote bedrijven ten minste 15 procent te laten bedragen. Het huidige gemiddelde voor deze vorm van belasting ligt op zo'n 6 tot 7 procent.

Johnson zei Bezos ook te zullen aansporen om de arbeidsvoorwaarden voor werknemers in het Verenigd Koninkrijk te verbeteren. (ANP)

 


 

Apple verplicht ongevaccineerd personeel tot frequente tests

covid-19 test
©CC0 - Pikist.com

Apple gaat ongevaccineerde werknemers in de Verenigde Staten verplichten om zich frequent te laten testen op het coronavirus. Daarmee zet het techbedrijf een volgende stap in zijn beleid rondom Covid-19 waarbij het concern personeel nog altijd niet verplicht om zich te laten inenten.

In tegenstelling tot een aantal andere bedrijven in de technologiesector geldt voor personeel van Apple geen vaccinatieplicht. Maar het bedrijf is wel harder geworden in het aansporen van werknemers. Eerder is Apple bijvoorbeeld een campagne gestart om het personeel aan te moedigen zich te laten vaccineren.

De iPhone-maker heeft personeel onlangs ook al gevraagd om hun vaccinatiestatus te delen.

Het techbedrijf zal uiteindelijk alle medewerkers van het hoofdkantoor verplichten terug te keren naar kantoor. Dat plan is al meermaals uitgesteld. Het bedrijf heeft werknemers laten weten dat ze een maand van tevoren weten waar ze aan toe zijn. De terugkeer naar kantoor zal niet voor januari zijn. (ANP)

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.