Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Apple staakt productie iPad en MacBook in China

Kort IT-nieuws van vandaag.

27 november 2020

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 

 

AI maakt wellicht telepathie soldaten mogelijk

Amerikaanse patrouille
© Shutterstock

De onderzoeksafdeling van het Amerikaanse leger gaat samen met een aantal Amerikaanse en Britse universiteiten kijken of soldaten kunnen communiceren met alleen hersenactiviteit.

Het idee achter het onderzoek is algoritmen en geavanceerde wiskundige methoden in te zetten om hersensignalen die een actie of gedarg beïnvloeden te scheiden van signalen die dat niet doen. Dit onderzoek zou een eerste stap kunnen zijn naar het succesvol decoderen van actiegebaseerde signalen en intenties. Daarmee zou een zinvolle interface gemaakt kunnen worden tussen de hersenen van mensen.

Het Amerikaanse leger steekt 6,25 miljoen dollar in dit 'moonshot'-project dat geleid gaat worden door wetenschappers van de universiteit van Southern California, meldde C4ISRNET als eerste. 

De signalen zouden bijvoorbeeld waardevolle informatie kunnen verstrekken aan commandocentra over opkomende vermoeidheid maar ook voor een stille communicatie over gebeurtenissen in precaire situaties. (TDO)

 

 

Apple staakt productie iPad en MacBook in China

Foxconn productie
© Foxconn

Foxconn is door Apple verzocht de productie van iPads en MacBooks te verplaatsen naar fabrieken in Vietnam.

Apple zet volgens persbureau Reuters deze stap omdat het bedrijf niet afhankelijk wil zijn van de uitkomst van de handelsoorlog tussen de VS en China. Het is echter niet duidelijk of Apple alle productie in China wil afstoten.

Waarschijnlijk start de Vietnamese productie van een aantal iPad- en MacBook-modellen al in de eerste helft van volgend jaar. Het is niet voor het eerst dat Apple producten in Vietnam laat maken. Eerder dit jaar is daar de assemblage van AirPods Pro-eenheden gestart.

Foxconn lijkt gehoor te geven aan de wensen van meer opdrachtgevers. Eerder werd bekend gemaakt dat het bedrijf van plan is 30 procent van zijn productiecapaciteit uit China weg te halen. Onderdeel van de strategie is een investering van 270 miljoen dollar in productiefaciliteiten in Vietnam. (TDO)

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
E. Schokker 28 november 2020 11:27

en dit waren de stappen die leiden naar sky net.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.