Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Apple sluit Amerikaanse winkels weer vanwege virus

Kort IT-nieuws van maandag 22 juni 2020.

Kort IT-nieuws van maandag 22 juni 2020.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 


China ontkent Huawei-link in Canadese spionagezaak

Chinese vlag

De rechtszaak tegen twee Canadezen vanwege vermoedelijke spionage in China is niet gelinkt aan de zaak in Canada tegen Huawei-topvrouw Meng Wanzhou, zegt het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Canadese premier Justin Trudeau riep China eerder op de zaken tegen voormalig diplomaat Michael Kovrig en zakenman Michael Spavor te laten vallen. Hij zei dat de mannen willekeurig waren vastgezet, vanwege het oppakken van Meng in Canada. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dit. "In China wordt niemand zomaar opgepakt."

Kovrig en Spavor werden eind 2018 opgepakt, kort nadat Meng werd aangehouden op het vliegveld van Vancouver. De Huawei-topvrouw heeft een huis in de Canadese stad. Ze werd opgepakt vanwege een aanhoudingsbevel dat door de Verenigde Staten is uitgevaardigd wegens het schenden van handelssancties tegen Iran en bankfraude.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zegt dat het vervolgen van Kovrig en Spavor "politiek gemotiveerd" is. "De aanklachten zijn totaal ongegrond. Wij maken ons veel zorgen om de beslissing van China. De Verenigde Staten roepen samen met Canada Peking op om de twee mannen onmiddellijk vrij te laten." (ANP)

 

 


Vodafone introduceert eSIM

5G-simkaart Vodafone

Vodafone introduceert een elektronische simkaart die de plastic simkaart kan vervangen. De telecomaanbieder wil met deze nieuwe simkaart de nieuwste ontwikkeling van smartphones ondersteunen.

De zogeheten eSIM zit ingebouwd in de mobiele telefoon en bevat alle gegevens die het toestel nodig heeft om verbinding te maken met het netwerk. Toestelfabrikanten kiezen steeds vaker voor de zogeheten eSIM in plaats van de traditionele simkaart.

"De eSIM bespaart ruimte in een smartphone, draagt bij aan een schoner milieu doordat er geen plastic meer voor de simkaart nodig is, is veiliger omdat de sim van buiten niet toegankelijk is en kan eenvoudig worden overgezet naar een nieuwe smartphone", zegt Marcel de Groot, directeur Consumentenmarkt bij Vodafone.

Vodafone is niet de eerste provider die een elektronische sim aanbiedt in ons land. T-Mobile, Truphone, Simyo en Ubigi deden dit al eerder in Nederland. De reguliere simkaart blijft voorlopig ook gewoon beschikbaar voor smartphones. (ANP)

 

 


Apple sluit Amerikaanse winkels weer vanwege virus

Apple sluit elf Amerikaanse winkels weer vanwege het oplaaien van het coronavirus in verschillende staten. Het bedrijf doet dat naar eigen zeggen uit voorzorg. Het gaat om Apple Stores in Florida, Arizona, North Carolina en South Carolina.

Apple had net vrijwel alle winkels in de Verenigde Staten weer geopend. Die waren geruime tijd dicht vanwege maatregelen om het virus in te dammen.

In veel Amerikaanse staten zijn de beperkingen de afgelopen weken ingetrokken. In lang niet alle staten was het virus echter al onder controle, wat nu leidt tot een nieuwe stijging van het aantal besmettingen. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.