Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Apple nu 2 biljoen dollar waard op de beurs

Kort nieuws van vandaag.

20 augustus 2020

Kort nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 


Zoom komt naar slimme speakers met scherm

Zoom op de Nest Hub Max
Zoom op de Nest Hub Max

Zoom gaat zijn videobeldienst ook beschikbaar maken op slimme speakers met een scherm, zoals de Amazon Echo Show en Google Nest Hub Max. Ondersteuning hiervoor volgt later dit jaar.

De eerste slimme speaker waar Zoom op te gebruiken wordt, is Facebook Portal. In september wordt het videobellen in een aantal regio's beschikbaar gemaakt, al meldt Zoom niet welke regio's dat dan precies zijn. De Portal heeft slimme camera-technologie waardoor een gebruiker altijd in beeld blijft, ook als diegene heen en weer loopt. Die functie wordt straks ook door Zoom op de Portal ondersteund. 

Later dit jaar komt Zoom ook naar de Amazon Echo Show en de Next Hub Max. Wanneer dat precies is, heeft Zoom niet bekendgemaakt. (EME)

 

 


Apple nu 2 biljoen dollar waard op de beurs

Nasdaq

Apple is op de beurs in New York meer dan 2 biljoen, oftewel 2000 miljard, dollar waard geworden. De iPhonemaker is het eerste Amerikaanse bedrijf dat die voor menig belegger psychologisch belangrijke mijlpaal bereikt. Eerder kende alleen de Saudische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco tijdelijk een hogere beurswaarde.

Apple schurkte al dagen tegen de grens van 2 biljoen dollar aan. Rond 16.50 uur (Nederlandse tijd) was het dan eindelijk zover. De koers zakte daarna weer licht terug om even later weer boven de 2 biljoen dollar uit te komen. Het gaat omgerekend om ongeveer 1681 miljard euro.

Het aandeel Apple zit al langer stevig in de lift. Sinds begin dit jaar is de beurskoers van Apple zo'n 60 procent opgelopen. Het bedrijf uit Cupertino loste daardoor onlangs al Saudi Aramco af als waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Het olieconcern, dat in december naar de beurs in Riyad ging, was eerder al ruim 2 biljoen dollar waard, maar door de coronacrisis zakte de olieprijs en ook de beurskoers van bedrijf.

Beleggers die geld steken in Apple hebben onder meer hoge verwachtingen van de opkomst van 5G. Ze denken dat het bedrijf goede zaken kan doen als er straks iPhones op de markt komen die kunnen werken met dat supersnelle mobiele internet.

Apple kent daarnaast in financieel opzicht een uitstekend jaar. De resultaten zijn over de gehele linie beter dan analisten hadden verwacht. Afgelopen kwartaal verkocht de techreus bijvoorbeeld niet alleen meer telefoons, maar was ook sprake van een aanzienlijke groei bij de Mac-computertak, doordat er wereldwijd veel mensen vanuit huis werkten.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.