Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. 'Apple kampt met productieproblemen nieuwe smartwatch'

Kort IT-nieuws van vandaag.

1 september 2021

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

OV-chipkaart gestopt met app

OV-chipkaart
© CC BY 2.0 - Flickr - Leonie de Vos

De app OV-chipkaart is niet langer actief. Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart heeft volgens een woordvoerder besloten niet langer te investeren in de app, die aan vernieuwing toe was. Het bedrijf zegt dat de gebruikers van de app beter de website ovchipkaart.nl kunnen gebruiken.

Na klachten vroeg reizigersvereniging Rover Translink dinsdag waarom reizigers sinds enkele dagen niet meer gemaakte reiskosten kunnen bekijken in de app. Een woordvoerder van Translink bevestigt dat de app is gestopt, met als reden de invoering van OVPay. Dit behelst reizen met betaalpas of smartphone, waarvoor een nieuwe app wordt ontwikkeld. Daarmee wordt in de stadsbussen van Lelystad al geëxperimenteerd.

"Op de website ontvangen we 1 miljoen unieke bezoekers per maand, slechts 10 procent daarvan gebruikt de app", aldus de woordvoerder. "De app diende vernieuwd te worden, werd weinig gebruikt en laag gewaardeerd. Voor het controleren van de reishistorie kunnen mensen beter terecht op de website."

Translink werkt aan een nieuwe app voor OVPay. Dit nieuwe systeem wordt geleidelijk ingevoerd door openbaarvervoerbedrijven. Rover-directeur Freek Bos reageert verbaasd: "Dit is als verhuizen voordat het nieuwe huis gebouwd is. Keer op keer waarschuwen wij bij de ov-chipkaart: gooi geen oude schoenen weg voordat er nieuwe in huis zijn". Het gebruik van de website noemt hij een onhandig alternatief.

Translink stopt per 1 september ook met het Twitter-account om privacy-redenen. Het bedrijf noemt het onwenselijk dat reizigers privacygevoelige informatie delen op Twitter om hun problemen op te lossen Bovendien maakten weinig klanten er gebruik van.

 


 

'Apple kampt met productieproblemen nieuwe smartwatch'

fabriek elektronica
© Shutterstock - asharkyu

Apple heeft naar verluidt productieproblemen met zijn nieuwe smartwatch. Fabrikanten zouden moeite hebben het productieproces aan te passen aan het nieuwe ontwerp, wat leidt tot vertragingen, aldus ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

Het nieuwe apparaat zal naar verwachting een groter scherm en een snellere processor hebben. Maar de upgrade zou te complex zijn.

De Japanse krant Nikkei meldde eerder al dat de productie van het toestel vertraging heeft opgelopen door de complexiteit van het nieuwe horloge.

Fabrikanten van het product, dat bekend staat als de Apple Watch 7, zijn volgens de krant vorige week begonnen met kleinschalige productie. Maar dat proces liep nog niet naar wens. (ANP)

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.