Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Apple in 2021 nèt geen 3000 miljard waard

Kort IT-nieuws van vandaag.

3 januari 2022

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

China verzamelt data van buitenlanders op sociale media

De Chinese overheid verzamelt op grote schaal data van uitingen die buitenlandse journalisten en wetenschappers op sociale media doen. Uit onderzoek van The Washington Post blijkt dat informatie van Facebook, Twitter en andere westerse sociale media wordt gebruikt door Chinese overheidsinstellingen zoals het leger en de politie.

Dat inwoners van China online nauwlettend in de gaten worden gehouden, was al bekend. De Amerikaanse krant heeft nu echter de hand weten te leggen op meer dan 300 contracten die sinds begin vorig jaar zijn afgesloten door de Chinese autoriteiten. Daaruit blijkt dat de systemen ook worden ingezet om buitenlanders te volgen. Er wordt onder meer een lijst bijgehouden van buitenlandse journalisten en wetenschappers die berichten over Hongkong en Taiwan plaatsen. Ook wordt bijgehouden waar elders ter wereld in het Oeigoers wordt gecommuniceerd. Die taal wordt gesproken door de Oeigoeren, een bevolkingsgroep die wordt onderdrukt in de Chinese regio Xinjiang. (ANP)

 


 

Apple op laatste handelsdag 2021 bijna 3000 miljard dollar waard

Het is op de laatste handelsdag van het jaar op Wall Street vooral de vraag of Apple als eerste bedrijf ooit een marktwaarde van 3000 miljard dollar bereikt. Apple is er inmiddels heel dicht bij in de buurt. Voor de mijlpaal moet de waarde van het aandeel nog met ruim 2 procent stijgen. Dat gebeurde vrijdag bij opening van de beurzen in New York nog niet. Na enkele handelsminuten noteerde Apple 0,2 procent in de plus.

Sinds het begin van de coronacrisis is Apple al zo'n drie keer zoveel waard geworden op de beurs. Dat beleggers zo enthousiast werden over het bedrijf hangt samen met de coronapandemie. Door de vele lockdownmaatregelen zijn mensen meer thuis en voor werk en ontspanning vaker aangewezen op technologie en gadgets van Apple. (ANP)

 


 

Storing bij onlinebankieren ING verholpen

Nederlandse klanten van ING hebben op oudejaarsavond enige tijd met een storing te maken gehad. De problemen begonnen rond 18.00 uur en duurden tot circa 20.30 uur.

Daarna konden de klanten die digitaal bankieren bij het concern weer inloggen.

Volgens een woordvoerster van de bank werd de storing veroorzaakt door een verandering in het interne netwerk, die tot onverwachte problemen leidde. Dat euvel is inmiddels opgelost.

Klanten konden tijdens de storing bijvoorbeeld hun saldo niet checken. Betalingen werden wel ontvangen. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.