Innovatie & Strategie

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. AOL en Yahoo! verkocht voor halve aankoopwaarde

Kort IT-nieuws van vandaag.

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

Bill en Melinda Gates gaan scheiden

Gates Foundation
Bill en Melinda Gates © GatesNotes.com

Multimiljardair Bill Gates en zijn vrouw Melinda gaan na 27 jaar huwelijk uit elkaar. De Microsoft-oprichter (65) kondigde maandag via sociale media hun scheiding aan.

"In de afgelopen 27 jaar hebben we drie geweldige kinderen grootgebracht en een stichting opgericht die over de hele wereld actief is", staat in een gezamenlijke verklaring. De twee blijven hun werk in de Bill & Melinda Gates Foundation voortzetten maar gaan als koppel niet verder. "We vragen om rust en ruimte voor onze familie nu we beginnen aan een nieuw hoofdstuk in ons leven beginnen."

De twee leerden elkaar kennen in 1987 in New York waarna Melinda al snel op de marketingafdeling van Microsoft aan de slag ging. Op 1 januari 1994 trad het paar in het huwelijk op Hawaï. Twee jaar later verliet Melinda het bedrijf om zich op het gezin te richten. Sinds 2000 zetten ze zich met hun Bill & Melinda Gates Foundation samen in voor goede doelen.

Bill Gates heeft volgens persbureau Bloomberg een vermogen van bijna 146 miljard dollar. Hij was jarenlang de rijkste persoon ter wereld. Momenteel is hij de op twee na rijkste. Amazon-oprichter Jeff Bezos is de rijkste, gevolgd door Tesla-baas Elon Musk. (ANP)

 


 

VDL Nedcar legt productie opnieuw stil vanwege chiptekort

chipproductie
© ASMI

Autofabrikant VDL Nedcar in het Limburgse Born legt woensdag, donderdag en vrijdag de productie opnieuw stil vanwege een tekort aan elektronische onderdelen. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door dagblad De Limburger.

De grootste Nederlandse autoproducent bouwt voor BMW meerdere modellen van de Mini en de BMW X1. BMW kan één onderdeel dat nodig is voor de productie onvoldoende leveren. Daardoor kunnen er maar weinig auto's gemaakt worden deze week. VDL Nedcar houdt de situatie "voortdurend" in de gaten en bekijkt deze per week, laat de woordvoerder weten. "We zijn afhankelijk van de toeleveringsketen van BMW. Als er tekorten zijn, kun je niet produceren."

Maandag en dinsdag wordt nog normaal gewerkt, daarna stopt de productie voor de rest van de week. Het noodgedwongen stilleggen van de productie treft zo'n 3000 medewerkers. Zij zijn maandagochtend geïnformeerd. Vorige week donderdag en vrijdag moest de productie ook al worden stilgelegd. Daardoor zouden er ongeveer duizend minder auto's zijn gebouwd. VDL Nedcar wil niets zeggen over productieaantallen die nu niet gehaald kunnen worden.

De autobranche wordt al langer geplaagd door een tekort aan computerchips. Dat komt onder meer door de grote vraag naar chips voor bijvoorbeeld laptops en smartphones voor het vele thuiswerken en ook spelcomputers.

Ook het Duitse autoconcern Volkswagen meldde al dat de productie de komende tijd zal dalen door het wereldwijde chiptekort. Eerder legde Volkswagen al fabrieken en productielijnen tijdelijk stil vanwege het gebrek aan chips. Ook autobouwers als bijvoorbeeld Ford Motor, Toyota, Daimler, Mitsubishi, Jaguar Land Rover en General Motors (GM) kampen met productieverstoringen. (ANP)

 


 

AOL en Yahoo! verkocht voor halve aankoopwaarde

AOL-logo 2005-2009
© AOL

Het Amerikaanse telecomconcern Verizon verkoopt de ooit grote internetbedrijven Yahoo en America Online (AOL) aan investeerder Apollo Global Management. Die betaalt 5 miljard dollar voor de mediatak van Verizon, die naast de twee merken ook bijvoorbeeld de IT-nieuwswebsite TechCrunch bevat. Verizon houdt wel een belang van 10 procent.

De verkoop maakt een einde aan een onsuccesvol avontuur van Verizon op internet. Het bedrijf kocht grote mediamerken en internetbedrijven op. Zo telde het in 2014 zo'n 4,4 miljard dollar neer voor AOL en drie jaar later kocht het de internetactiviteiten van Yahoo voor 4,5 miljard dollar. Een jaar later schreef het bedrijf al 4 miljard dollar af op zijn media-onderdeel. Sindsdien heeft het ook onderdelen afgestoten. Zo kreeg blogwebsite Tumblr in 2019 een andere eigenaar en werd nieuwswebsite Huffington Post vorig jaar verkocht.

Verizon steekt het geld van de overname in onder meer de uitbreiding van zijn 5G-netwerk. De mediatak gaat na de verkoop Yahoo heten. (ANP)

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.