Management

Branche
IT-kort

IT-kort: Microsoft stelt terugkeer naar kantoor voor onbepaalde tijd uit

Kort IT-nieuws van vandaag.

10 september 2021

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

Microsoft stelt terugkeer naar kantoor voor onbepaalde tijd uit

Microsoft
© CCO / Pixabay

Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft stelt de terugkeer van personeel naar zijn kantoren in de Verenigde Staten voor onbepaalde tijd uit vanwege de opmars van de Delta-variant van het coronavirus. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Amerikaanse kantoren van Microsoft op 4 oktober weer volledig geopend zouden worden.

"Gezien de onzekerheid rond corona hebben we besloten af te zien van het geven van een nieuwe datum voor volledige heropening van onze kantoren in de VS", aldus een verklaring. Het bedrijf zegt zo snel mogelijk weer te willen openen, afhankelijk van de gezondheidsrichtlijnen van de overheid. Microsoft stelt de werknemers dan dertig dagen van tevoren op de hoogte wanneer ze geacht worden weer op kantoor terug te keren.

Ook andere grote Amerikaanse technologiebedrijven als Apple, Google en Facebook hebben aangekondigd de verplichte terugkeer van het personeel naar kantoor uit te stellen vanwege het stijgende aantal besmettingen met de Delta-variant. (ANP)

 


 

Apple blijft Fortnite ook na wetswijziging weren in Zuid-Korea

Apple weigert het populaire spel Fortnite weer aan te bieden in de App Store in Zuid-Korea. Daar had ontwikkelaar Epic Games om gevraagd nadat nieuwe wetgeving werd aangenomen in het land. Volgens Apple moet Epic zich eerst aan de regels houden, "net als iedereen".

Zuid-Korea maakte eind vorige maand als eerste land een eind aan de machtspositie van Apple en Google op het gebied van betalingen op hun mobiele platforms. Een bedrijf als Epic Games zou na invoering van een nieuwe wet klanten in een spel als Fortnite direct kosten in rekening mogen brengen en daarbij Apple en Google mogen omzeilen. De wet is aangenomen en gaat naar verwachting vanaf 15 september gelden.

Epic besloot vorig jaar een eigen betalingssysteem in zijn app op te nemen. Apple verbiedt dat in zijn gebruikersvoorwaarden en verwijderde de programma's van Epic daarom uit de App Store. Een Amerikaanse rechter buigt zich momenteel over die zaak. Volgens Apple is het zelfs met de nieuwe Zuid-Koreaanse wet niet verplicht alle ontwikkelaars toe te laten in hun appstore.

Apple beheert samen met Google het grootste gedeelte van de smartphones ter wereld met hun besturingssystemen. De bedrijven rekenen ontwikkelaars van apps doorgaans 30 procent commissie op verkopen in hun appstores. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.