Management

Branche
IT-kort

IT-kort: Informateur bespreekt digitalisering met IT-branche

Kort IT-nieuws van vandaag.

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

Dell en HP profiteren flink van thuiswerken

laptop, ChromeOS
Chromebook Dell © Google

Dell Technologies en HP Inc hebben in het afgelopen kwartaal volop geprofiteerd van de sterke vraag naar computers door het vele thuiswerken in coronatijd. Bij Dell werden recordresultaten voor een eerste kwartaal geboekt.

Dell zag de omzet met 12 procent stijgen tot 24,5 miljard dollar ten opzichte van een jaar eerder. Er werd een nettowinst behaald van 938 miljoen dollar vergeleken met 182 miljoen dollar een jaar geleden.

De omzet bij HP steeg in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar met meer dan 27 procent tot 15,9 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder. De nettowinst sprong met 61 procent omhoog naar 1,2 miljard dollar. Topman Enrique Lores sprak van een buitengewoon sterke vraag naar de producten van HP, waaronder ook printers. (ANP)

 


 

Informateur bespreekt digitalisering met IT-branche

Mariëtte Hamer
Mariëtte Hamer © CC BY-SA 4.0 - Wikipedia.nl - Angeline Swinkels

Informateur Mariëtte Hamer spreekt donderdag en vrijdag met belangenorganisaties en deskundigen over duurzaamheid, ouderen en digitalisering. Ze wil weten hoe op die terreinen het herstel- en transitiebeleid voor na de coronacrisis vorm zou kunnen krijgen, kondigt haar bureau aan.

Het thema digitalisering komt vrijdag aan bod. Hamer zal dat doen met deskundigen van de TU Delft en de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Ook Marleen Stikker van Waag, Lotte de Bruin van NLdigital en Ineke Dezentjé Hamming van ondernemersorganisatie FME nemen deel. De andere genodigden zijn van Dutch Digital Delta en de Stichting Digitale Infrastructuur Nederland.

Het thema duurzaamheid komt donderdag al aan bod. Onder de genodigden zijn directeur Marjolein Demmers van Natuur & Milieu en Marjan Minnesma van Urgenda. Maria van der Heijden schuift aan namens de ondernemers die zijn verenigd in MVO Nederland. Verder zijn vertegenwoordigers van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, Natuurmonumenten, Milieu Centraal, Deltares en Arcadis uitgenodigd.

Later op de dag komen deskundigen en belangenvertegenwoordigers om het over ouderen te hebben. Jeanny Vreeswijk van het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM), Amma Asante van de Landelijke Cliëntenraad en Tom Schoen van de Patiëntenfederatie Nederland zijn uitgenodigd. De anderen schuiven aan namens de Koepel Gepensioneerden, KBO PCOB, ANBO, De Raad voor Ouderen/Beter oud en Alzheimer Nederland. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.