Management

Branche
IT-kort

IT-kort: GitLab gaat naar de beurs

Kort IT-nieuws van vandaag.

21 september 2021

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

GitLab gaat naar de beurs

Sid Sijbrandij
Sid Sijbrandij © GitLab

Open source DevOps-platform GitLab heeft een beursnotering aangevraagd. Het bedrijf opgericht door de Nederlander Sid Sijbrandij hoopt 100 miljoen dollar op te halen.

Een beursgang voor GitLab zat al langer in de planning. Het bedrijf ambieert geen overname door een grote partij zoals is gebeurd bij GitHub, deels een concurrent van GitLab. Het bedrijf is opgericht in 2014 met als doel een volledig opensource-platform te bieden voor opensource-ontwikkelaars, als alternatief voor het gesloten GitHub. In de jaren daarna is het platform snel aangevuld met nieuwe dienstverlening zodat het nu als een CI/CD-platform dient met DevOps-functionaliteiten.

In de loop der jaren heeft het bedrijf een aantal financieringsrondes succesvol afgesloten. De laatste was in 2019 waarbij GitLab 268 miljoen dollar ophaalde bij investeerders. Dat gaf het bedrijf destijds een geschatte marktwaarde van 2,75 miljard dollar. In 2020 kregen werknemers de mogelijkheid een deel van hun aandelen te verkopen, waardoor de geschatte marktwaarde verder steeg naar 6 miljard dollar.

Hoeveel het bedrijf met de beursgang wil ophalen is niet officieel bekend gemaakt. Eind vorige week zijn de formulieren voor de beursnotering ingediend bij de toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). Daarna is het verboden te communiceren over verwachtingen die mogelijk de aandelenprijs kunnen beïnvloeden. Op het S1-formulier staat wel een inschatting van de maximale prijs van het totale aandelenpakket van 100 miljoen dollar.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.