Management

Branche
it-kort

IT-kort: Chipmaker NXP rekent op goed slotkwartaal

Kort IT-nieuws van vandaag

27 oktober 2020

Kort IT-nieuws van vandaag

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 

 


Eindhovense chipmaker NXP rekent op goed slotkwartaal

NXP

Chipmaker NXP Semiconductors rekent dit jaar op een goed slotkwartaal, ondanks de coronacrisis. Volgens de Eindhovense onderneming trekken de resultaten al weer stevig aan. Het lukt NXP onder meer om te profiteren van betere omstandigheden in de auto-industrie, terwijl ook de situatie op andere eindmarkten herstelt.

In de voorbije periode liepen de opbrengsten al met een kwart op tot 2,3 miljard dollar. Aan de toename komt voorlopig nog geen einde, denkt NXP. Voor het vierde kwartaal rekent het bedrijf op een omzet tussen de 2,4 miljard en 2,5 miljard dollar, wat optimistischer is dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Ook met het bedrijfsresultaat gaat het volgens NXP de goede kant op. Onder de streep was afgelopen periode nog wel sprake van een nettoverlies van 22 miljoen dollar. Maar daarmee was het tekort al weer behoorlijk teruggedrongen vergeleken met de drie maanden ervoor.

"De herstellende markten, samen met onze sterke productportfolio en betrokkenheid van klanten, geven ons het vertrouwen om in 2021 een sterke groei te blijven realiseren", zegt topman Kurt Sievers in een toelichting. NXP is de grootste producent van chips voor de auto-industrie. In het tweede kwartaal ging het bedrijf nog gebukt onder de malaise in die sector. Door de coronacrisis sloten automakers wereldwijd fabrieken en werden minder auto's verkocht. (ANP)

Lees meer over
1
Reacties
Harry Oldinkhof 27 oktober 2020 10:05

Is het nou NXP of NPX??

Slordigheid troef....

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.