Management

Zakelijke software

IT-investeringen: hoofdrol voor kosten

17 oktober 2014

Prijs belangrijker dan kwaliteit

Alleen prijs en kwaliteit worden door meer dan de helft van de vestigingen als belangrijke criteria bij investeringen in IT genoemd. Andere criteria worden – opmerkelijk genoeg – door minder dan de helft van de respondenten belangrijke aanschafcriteria gevonden.

De prijs wordt daarbij duidelijk het vaakst genoemd. Alleen vestigingen van 20 tot 50 werknemers en van meer dan 500 werknemers vinden prijs en kwaliteit even belangrijk.

 

Advies inwinnen gebruikelijk

Het inschakelen van extern advies bij IT-investeringen is niet ongebruikelijk. Door grotere bedrijven of organisaties wordt – niet onverwacht – wat vaker gebruik wordt gemaakt van extern advies bij investeringen. Er ligt een licht, maar onmiskenbaar omslagpunt bij vestigingen met 100 werknemers. Vanaf die grootte betrekt zeker 60 procent van de bedrijven externe adviseurs bij haar aankopen.


Leveranciers veelgevraagd als adviseur

Vestigingen winnen advies veelal in bij de leverancier zelf of bij een dienstverlener. Slechts een kwart van de vestigingen schakelt bij aanschaf van IT-oplossingen een zelfstandig adviseur in. Die laatste is vooral populair bij vestigingen met 50 tot 100 werknemers.

Lokale IT-dienstverleners zijn vooral ­populair bij de kleinere bedrijven; en doordat Nederland veel meer kleine bedrijven telt dan grote, telt dat zwaar door in de gemiddeldes. Grotere bedrijven kiezen vaker voor landelijke serviceproviders, al wenden die zich ook nog wel tot lokale partijen.


 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!