Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-bedrijven VS op de bres voor netneutraliteit

IT-bedrijven in de Verenigde Staten komen in het geweer tegen plannen om een einde te maken aan de structurele borging van netneutraliteit.
FCC
© FCC
FCC

12 juli is gepland als protestdag. De actiedag wordt georganiseerd door Fight for the Future, Freepress en Demand Progress.

Op de actiesite meldden zich al ruim 60 bedrijven en organisaties die de actie steunen, waar onder Amazon, Mozilla, Github, Kickstarter, Reddit, DuckDuckGo en Y Combinator. 

De FCC-voorstellen, waar tegen de voorvechters van een neutraal internet in het geweer komen, komen er op neer dat breedband in de VS niet langer zal worden aangemerkt als een telecommunicatiedienst, die onder Artikel II van de federale Telecommunications Act valt. Als die de bepalingen van dat artikel niet meer van toepassing zijn krijgen providers de mogelijkheid om verschillende content- en serviceaanbieders op internet verschillend te behandelen. Daardoor zou het internet ophouden om een 'level playing field' te zijn, waar starters en buitenbeentjes even waarneembaar zijn als multinationals en overheden. 

In een bericht over het geplande protest haalt nieuwssite Techcrunch Directeur Sam Altman van Y Combinator aan, die zegt dat kabelmaatschappijen en aanbieders van mobiele datacommunicatie onder de versoepelde regelgeving alle mogelijkheden krijgen om 'te bepalen wie straks de winnaars en de verliezers gaan worden op het internet'.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in