Overslaan en naar de inhoud gaan

Isala ziekenhuis getroffen door ict-netwerkstoring

Het Isala Ziekenhuis in Zwolle kampt met een ict-netwerkstoring. Dat bevestigt een woordvoerder aan AG Connect. Isala is een groot regioziekenhuis met vijf locaties. De storing vindt plaats op de locatie in Zwolle.
Ziekenhuis
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Volgens een bron van AG Connect kunnen er momenteel geen ambulances naar het ziekenhuis in Zwolle rijden. Dit wordt door het ziekenhuis bevestigd. Ook blijken de spoedeisende hulp en eerste hartlonghulp gesloten te zijn. Ambulances rijden vanwege de netwerkstoring naar andere ziekenhuizen in de regio. Ook de huisartsen zijn geïnformeerd.

"De operaties zijn vanmorgen gewoon afgemaakt. De patiëntveiligheid is in het ziekenhuis nooit in het geding geweest. Nu staat het operatieprogramma even on hold. Spoedoperaties gaan overigens wel gewoon door. Ook de afspraken op de poliklinieken gaan door", zo meldt Isala in het bericht.

Onduidelijkheid over situatie

"Wij overleggen nu welke operaties wij door kunnen laten gaan. Hoe lang deze situatie gaat duren is nu nog niet bekend. Wij werken hard aan een oplossing. Houd onze website of social media in de gaten voor meer informatie."

Isala kampte eerder met een IT-storing. In 2020 werkten aanmeldzuilen en videobellen met patiënten niet. Ook lukte het patiënten niet om bij hun medische dossiers te komen en uitslagen van het laboratorium in te zien.

Daarnaast kwamen doorverwijzingen van huisartsen niet automatisch binnen bij de ziekenhuizen.

Op vrijdagmiddag rond 14.00 uur gaf Isala aan dat er hard gewerkt wordt aan het terugzetten van het ICT-netwerk. "De prioriteit is nu de OK. Per operatiekamer herstellen wij het netwerk. Daarna controleren wij of alles inderdaad goed werkt."

Om 15.00 uur wordt duidelijk dat de problemen aanhouden. Medewerkers moeten langer doorwerken. Ambulances die niet naar Zwolle kunnen wijken uit naar Meppel. Ook worden mogelijk patiënten verplaatst. Daarnaast is een deel van de niet-spoed patiënten afgezegd.

Dit bericht wordt aangevuld als er meer informatie beschikbaar wordt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in