Development

Personal Tech
Home button

iPhone 'verliest' Home-button

De iPhone 8 ondergaat een een aantal cruciale wijzigingen zo blijkt uit een lek van iOS 11.

Home button op iPhone 5s © Open Source Apple
23 augustus 2017

De iPhone 8 ondergaat een een aantal cruciale wijzigingen zo blijkt uit een lek van iOS 11.

De karakteristieke Home-button maakt bij de introductie van de iPhone 8 dit najaar plaats voor meer schermruimte. Dat blijkt in ieder geval uit een lek van iOS 11 dat  toont hoe Apple de functies van de Home-button in software heeft ondergebracht.

De nieuwe functionaliteiten werden ontdekt door ontwikkelaar Guilherme Rambo, die twee video's van zijn bevindingen op Twitter plaatste.

Er is echter wel een kanttekening bij te plaatsen. De video's zijn al in mei opgenomen. Apple heeft in juni iOS 11 aangekondigd en in bèta-versie beschikbaar gesteld. Die versie bevat echter geen van de eigenschappen die Rambo heeft onthuld. Het kan dus gaan om eigenschappen die Apple bij nader inzien weer heeft verwijderd uit iOS 11 of pas toevoegt bij de introductie van de iPhone 8.

In ieder geval maken de video's duidelijk dat Apple speelt met de gedachte de Home-button vaarwel te zeggen. Daarmee volgt het bedrijf de strategie van andere leveranciers die al eerder alle fysieke knoppen van de voorkant van hun smartphonemodellen verwijderden ten gunste van meer schermoppervlak. De Home button op de iPhone heeft wel speciale functies. Twee keer kort na elkaar aanraken, laat het apparaat bijvoorbeeld de lijst met actieve apps tonen.

In de iOS 11 versie van Rambo geeft het omhoog vegen vanuit de onderrand van het scherm een multitasking scherm, met aan de rechterzijde toegang tot het controle scherm.

 

Verder brengt het van de bovenrand naar beneden vegen op het Home screen van een ontgrendelde iPhone het lockscreen naar boven. Vervolgens naar rechts te vegen toont het widget screen en naar links vegen toont het Control Screen. In de huidige iOS-versie activeert die laatste actie de camera-app. Waar die functie wordt ondergebracht is onduidelijk.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
1
Reacties
Anoniem 23 augustus 2017 18:49

Wat spannend allemaal!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.