Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone SE: klein krachtpatsertje

De iPhone SE heeft het uiterlijk van de iPhone 5s, maar is voorzien van veel van de goodies van de iPhone 6S. De smartphone is voorzien van de A9 chip en een M9 coprocessor. Daarmee is de smartphone bijna twee keer zo snel als de iPhone 5s en zijn de grafische prestaties drie keer beter.
goedkopere iPhone
© Apple
Apple

Apple komt met het nieuwe model tegemoet aan de wens van veel gebruikers aan een kleiner toestel. Vorig jaar werden nog 30 miljoen iPhones verkocht met een 4 inch scherm. Volgens Apple is er nog duidelijk behoefte aan compacte smartphones. Het toestel is verder voorzien van een 12 megapixel camera met de mogelijkheden 4K video's te maken. De iPhone SE ondersteunt Apple Pay en heeft Secure Element aan boord voor veilige betalingen. De smartphone krijgt standaard iOS 9.3 als besturingssysteem mee.

Het is onduidelijk waarom Apple weer heeft gekozen voor een nieuwe naamgeving. Logischer was geweest om deze telefoon iPhone 6s mini te noemen. De vraag is nu of de opvolger van de iPhone SE straks de iPhone SE2 gaat heten.

De iPhone SE is vanaf mei verkrijgbaar vanaf 489 euro voor een 16 GB versie. De 64 GB-versie kost 589 euro. Vanaf 29 maart gaat de voorverkoop van de smartphone van start.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in